Kovalarla ormandan toplayıp kilosunu 200 liraya satıyorlar: Sermaye yok, Avrupa ülkeleri kapış kapış alıyor

Kovalarla ormandan toplayıp kilosunu 200 liraya satıyorlar: Sermaye yok, Avrupa ülkeleri kapış kapış alıyor

Istranca Ormanları’nda Mantar Sezonu: Kadınların Emekleri Avrupa’ya Ulaşıyor. Kilosunu 200 liradan satıyorlar

Türkiye’nin önemli mantar yetiştirme bölgelerinden biri olan Istranca Ormanları, bu yıl mantar bolluğuyla dikkat çekiyor. Özellikle kadınların ilgi gösterdiği bu değerli ürünler, ihracatçı firmalar tarafından kilogramı 150 ile 200 lira arasında satın alınıyor ve İtalya, Almanya, Fransa gibi birçok Avrupa ülkesine ihraç ediliyor.

img-3358.jpeg

Kadınların Yoğun İlgisi

Eylül sonu ve Ekim başında başlayan mantar sezonu, bu yıl kadınların yoğun ilgisiyle öne çıkıyor. Sabahın erken saatlerinde ormana giren mantar toplayıcıları, gün boyunca topladıkları mantarları firmalara teslim ederek aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

img-3356.jpeg

Tecrübeli Toptancıdan Değerlendirmeler

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde 23 yıldır mantar toptancılığı yapan Necati Mert, bu yılki ürünlerin hem bol hem de kaliteli olduğuna dikkat çekiyor. “Bu yıl yağmurların etkisiyle üç çeşit mantar bolca çıktı: Padişah mantarı, bolet ve borazan mantarı. Kadınlar bu sene özellikle büyük ilgi gösterdi. Hem ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar hem de iyi bir kazanç elde ediyorlar,” diye belirtiyor.

Avrupa’ya İhraç Edilen Lezzetler

Mert, toplanan mantarların başta İtalya, Fransa ve Almanya olmak üzere yurt dışına ihraç edildiğini vurgularken, birinci kalite bolet mantarının kilogramını 150-200 lira arasında satın aldıklarını ifade ediyor. Bu ihracat, bölge ekonomisine de önemli bir katkı sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN