Türklere Schengen vizesi için yeni engel: O belgeleyi göndermeyene hukuki işlem başlatılacak

Türklere Schengen vizesi için yeni engel: O belgeleyi göndermeyene hukuki işlem başlatılacak

Schengen Vizesi Başvurularında Dikkat: Pasaport Bilgilerini İletmeyenlere Yasal İşlem

Schengen vizesi başvurularında yaşanan artış, Avrupa ülkelerinin Türk vatandaşlarına yönelik yeni kısıtlamalar getirmesine neden oldu. Son yapılan uyarılara göre, Türkiye’ye döndükten sonra pasaportlarının giriş-çıkış bilgilerini e-posta ile bildirmeyen yolcular hakkında hukuki işlem başlatılacak. Bu uygulama, vize verme oranı yüksek ülkelere yapılan başvuruların önüne geçmeyi hedefliyor.

img-3589.jpeg

Türkiye’de yükselen enflasyon, birçok vatandaşın tatil planlarında yurt dışı seçeneklerini değerlendirmesine yol açtı ve bu durum yaz aylarında vize başvurularında rekor seviyelere ulaşılmasına neden oldu. Schengen vizesi başvuruları tarihi seviyelere ulaşırken, Türk vatandaşlarının Avrupa ülkelerinden aldığı vize ret oranı da rekor kırdı. Schengen ülkeleri, Türkiye’den gelen başvuruları azaltmak amacıyla bir dizi değişiklik yaparak Türk vatandaşlarına ek kısıtlamalar getirdi. Bu değişikliklere uymayanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı açıklandı.

Belgelerini Göndermeyenler İçin Hukuki Süreç Başlıyor

Avrupa ülkeleri, Türk vatandaşlarının vize başvurularında ret oranlarını artırırken, birçok kişi alternatif tatil planları arayışına girdi. Türkiye’den yapılan vize başvurularına aylar sonrasına randevu veren Avrupa ülkeleri, son olarak “uygun kullanım kontrolü” uygulamasını başlattı. Schengen bölgesinde yer alan ve vize alma ihtimali daha yüksek olan ülkelere yapılan başvuruları engellemeyi amaçlayan bu uygulama kapsamında, Türk vatandaşlarının seyahat dönüşünde pasaport giriş-çıkış kaşelerini e-posta ile iletmeleri gerekiyor. Bu talebi yerine getirmeyenler hakkında “uygunsuz kullanım” gerekçesiyle hukuki işlem başlatılacağını duyuran İtalya ve Macaristan konsoloslukları, şu mesajı paylaştı:

“Seyahat dönüşü itibarıyla pasaport giriş-çıkış kaşelerini e-posta yoluyla tarafımıza iletmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde, resmi kurumlarda adınıza hukuki işlem başlatılacaktır.”

Bu gelişmeler, Türk vatandaşlarının Avrupa seyahatlerini daha da zorlaştırırken, vize başvuru süreçlerinde dikkatli olunması gerektiğini göstermektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN