Sırbistan ile 11 işbirliği anlaşması: İlişkilerimizde altın çağı yaşıyoruz

Sırbistan ile 11 işbirliği anlaşması: İlişkilerimizde altın çağı yaşıyoruz

Türkiye ile Sırbistan arasında enerji, ticaret, teknoloji, spor, sosyal güvenlik, afet yönetimi ve medya gibi alanlarda 11 işbirliği anlaşması imzalandı. Belgrad'da Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sırbistan'la ilişkilerimizde altın çağı yaşıyoruz" dedi. Ayrıca, Gazze'deki İsrail saldırılarına değinerek, "Yaşanan katliamın sona ermesi konusunda uluslararası toplumun asli bir görevi var" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk’taki temaslarını tamamladıktan sonra Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a giderek Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir araya geldi.

11 ANLAŞMA İMZALANDI

İki lider, gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında, iki ülke arasındaki stratejik ilişkileri ele aldı ve 11 yeni anlaşmaya imza attı.

ekran-goruntusu-2024-10-11-152644.png

'TÜRKİYE’NİN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ'

Toplantıda ilk sözü alan Cumhurbaşkanı Vucic, Türkiye ile ilişkilerin önemine vurgu yaparak, "Türkiye, dostane ilişkiler kurmaya büyük önem verdiğimiz bir ülke. Hem siyasi hem de ekonomik düzeyde Türkiye’nin rolü büyük. Özellikle Balkanlar’da barış ve istikrar açısından Türkiye’nin desteği çok önemli" ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-10-11-152701.png

'ALTIN ÇAĞI YAŞIYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Sırbistan’la ilişkilerin altın çağını yaşadığını belirtti. Erdoğan, "Ticaret hacmimiz iki yıl üst üste 2 milyar doları aştı. Hedefimiz olan 5 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için adımlar atıyoruz. Sırbistan'la ilişkilerimizde altın çağı yaşıyoruz" dedi. Erdoğan, iki ülke arasındaki işbirliğinin sadece ekonomiyle sınırlı kalmayıp savunma sanayii gibi stratejik alanlara da yayıldığını vurguladı.

Erdoğan ayrıca Sırbistan ve Kosova arasındaki gerilimin sağduyu ile çözülmesi gerektiğini belirtirken, Bosna Hersek'in siyasi kırılganlığının sona ermesi için Sırbistan’ın yapıcı rolünün önemini vurguladı.

ekran-goruntusu-2024-10-11-152735.png

Toplantıda bölgesel ve küresel gelişmelere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı uluslararası camiayı harekete geçmeye çağırdı. "İsrail’in insanlık onurunu hiçe sayan saldırılarına artık dur denilmesi gerekiyor" diyen Erdoğan, Filistin devletinin tanınması gerektiğini bir kez daha yineledi.

ekran-goruntusu-2024-10-11-152718.png

Savunma sanayi alanında da Türkiye ve Sırbistan arasında işbirliğinin güçleneceğini belirten Erdoğan, "Bizde ve Sırbistan’da olan imkanları en iyi şekilde değerlendirerek geleceğe yürüyeceğiz" dedi. Türkiye’nin İHA teknolojisindeki gelişmelere dikkat çeken Cumhurbaşkanı, bu işbirliğinin daha da genişleyeceğinin söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN