Öğretmenler için her şehre kurulacak: MEB duyurdu, başvurular başladı

Öğretmenler için her şehre kurulacak: MEB duyurdu, başvurular başladı

Maarif Orkestrası ve Halk Dansları Toplulukları İçin Öğretmen Başvuruları Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, kültürel ve sanatsal etkinlikler çerçevesinde Maarif Orkestrası ve Maarif Halk Dansları Toplulukları kurmayı planlamakta. Bu topluluklar, müziğe ve halk danslarına ilgi duyan öğretmenlerden oluşacak ve tüm illerden başvurular kabul edilecek. Başvuran öğretmenler, 2024 - 2025 eğitim öğretim yılı boyunca Bakanlık adına çeşitli etkinliklerde yer alacaklar.

Öğretmenlerin topluluklara katılımı için yapmaları gerekenler nelerdir?

Maarif Orkestrası ve Maarif Halk Dansları Toplulukları’na katılmak isteyen öğretmenlerin, 10 Ekim 2024 Perşembe günü mesai bitimine kadar https://meb.ai/UMOGVB9 adresindeki başvuru formunu doldurmaları gerekmekte.

Öğretmenlerden oluşacak bu orkestralar, çeşitli etkinliklerde performans sergileyecek. Öğretmenlerin yetenekleri ve aldıkları eğitimler doğrultusunda görevlendirmeler yapılacak.

En fazla görev hangi öğretmenlere verilecek?

Bu projede en fazla görev alacak öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan müzik ve beden eğitimi öğretmenleri. Beden eğitimi öğretmenleri halk dansları grubunda, müzik öğretmenleri ise orkestra kısmında aktif rol alacaklar. Ayrıca, alanları müzik ve beden eğitimi olmayan öğretmenler de yetenekleri doğrultusunda bu topluluklarda yer alabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN