Kalp hastasını hastaneye yetiştiriyordu: 'Ambulans boş' diyerek şoförü darbettiler

Kalp hastasını hastaneye yetiştiriyordu: 'Ambulans boş' diyerek şoförü darbettiler

Sağlık çalışanlarına şiddet bitmiyor. Kalp krizi geçiren hastayı hastaneye götüren ambulansın şoförü, trafik magandaları tarafından "Boşa siren çalıyorsun, içeride hasta yok" diyerek darbedildi. Dudağında yırtık, çenesinde travma ve dil kıkırdağında kırık oluşan ambulans şoförü tedavi altına alındı.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nda dün akşam saatlerinde dehşet verici bir olay yaşandı. Kalp krizi geçiren 80 yaşındaki N.G. isimli kadını Gemlik Devlet Hastanesi'nden Bursa Şehir Hastanesi'ne götüren ambulans, trafikte şok edici bir engellemeyle karşılaştı.

Ambulansın emniyet şeridinde ilerlediği sırada, arkadan gelen bir otomobil sürücüsü, selektör yaparak ve korna çalarak yol istedi. Paramedik ambulans sürücüsü Muhammed Ali Karasulu (26), araca yol vermek durumunda kaldı.

10207505.jpg

'BOŞUNA SİREN ÇALIYORSUN' DİYEREK SALDIRDILAR

Otomobilde bulunan iş insanı S.Y. (53) ve oğlu M.Y. (22), ambulansın içinde hasta olmadığını ve boşuna siren çaldığını söyleyerek Karasulu'ya tepki gösterdi. Otomobille ambulansın önünü kesen baba ve oğul, Karasulu ile tartışmaya başladı. Kalp krizi geçiren bir hastayı taşıdığını söylemesine rağmen, taraflar arasındaki gerilim büyüdü. İddialara göre, S.Y. ve oğlu M.Y., ambulans sürücüsüne saldırarak darbetti.

10207507.jpg

YARALI HALDE AMBULANSI KULLANDI

Karasulu, tüm bu şiddete rağmen hastayı hastaneye yetiştirmek için yaralı halde ambulansı kullanmaya devam etti. Dudağında yırtık, çenesinde travma ve dil kıkırdağında kırık olduğu tespit edilen Karasulu'ya hastanede ilk müdahale yapıldı ve 7 gün iş göremez raporu verildi.

10207504.jpg

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında iş insanı S.Y. ve oğlu M.Y. gözaltına alındı.

'BOĞAZINI SIKTILAR, YUMRUK ATTILAR'

Darbedilen Muhammed Ali Karasulu'nun, Gemlik Devlet Hastanesi'nde Acil Servis Hemşiresi olarak görev yapan eşi Cahide Karasulu (26), olay anını anlattı. Karasulu, trafik yoğun olduğu için eşinin ambulansla emniyet şeridinde ilerlediği sırada, önünü kesen otomobildeki baba ve oğlu tarafından darbedildiğini, S.Y.'nin eşinin boğazını sıkıp, yumruk attığını, oğlu M.Y.'nin de arkadan yumruk attığını söyledi. Cahide Karasulu, dudağına 10 dikiş atılan eşinin, 7 gün olan iş göremez raporunun darbe bağlı travma nedeniyle uzatılacağını belirtti.

10207506.jpg

Olayla ilgili soruşturma sürerken, ambulans sürücüsü Muhammed Ali Karasulu'nun yaralı halde hastaneye yetiştirdiği 80 yaşındaki kadın hastanın, acil anjiyoya alındığı ve hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN