Türkiye'den ev alamayan rotayı oraya çevirdi! Getirisi mevduat faiziyle yarışıyor: Dövizle kira alıyorlar

Türkiye'den ev alamayan rotayı oraya çevirdi! Getirisi mevduat faiziyle yarışıyor: Dövizle kira alıyorlar

Türkiye’de ev alamayan oraya gidiyor! Yatırımcıların yeni rotası! Kira getirileri mevduat faiziyle yarışıyor. Kısa sürede kara dönüşüyor! Kiralar Türk Lirası ile değil, dövizle...

Türkiye’de artan ev fiyatları yatırımcıları farklı çözüm yolu arayışlarına itti. Yatırım yapmak isteyen Türkiye’de yaşanan kiracı sorunları nedeniyle rotasını değiştirdi.

Türkiye'de yükselen faiz oranları ve artan konut maliyetleri, yatırımcıları alternatif arayışlarına yönlendiriyor. Son dönemde konut yatırımı yapmakta zorlanan birçok Türk vatandaşı, yatırımlarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) kaydırmaya başladı. Döviz bazlı kira getirisi sunan Kıbrıs, yatırımcılar arasında giderek daha popüler hale geliyor.

Kuzey Kıbrıs'ta emlak piyasası her geçen gün canlanıyor - Ekonomi Haberleri

KKTC, YATIRIMCILARIN GÖZDESİ OLDU

KKTC, özellikle döviz üzerinden kira geliri sunmasıyla öne çıkıyor. Türkiye’de yaşanan yüksek faiz oranları ve kiracı-ev sahibi problemleri, birçok kişiyi Kıbrıs'taki gayrimenkul projelerine yöneltti. Kıbrıs'ta konut projeleri sahibi olan Hasan Bursalıoğlu, yatırımcıların yüzde 70'inin Türk vatandaşları olduğunu belirtti. KKTC'deki gayrimenkul piyasasında Türk yatırımcıların yoğunluğu dikkat çekerken, toplamda 50'den fazla ülke vatandaşı bölgeden konut yatırımı yapıyor.

Kira Getirisi Artıyor: 20 Bin Sterline Kadar Yıllık Kira Beklentisi

Kıbrıs'ta döviz bazlı kira getirisi, yatırımcılar için büyük bir avantaj sağlıyor. Özellikle İngiliz sterlinine endeksli kira gelirleri, bölgeyi daha cazip hale getiriyor. Hasan Bursalıoğlu, 1+1 daireler için yıllık ortalama 20 bin sterlinin üzerinde net kira getirisi beklendiğini vurguladı.

10 YILDA AMORTİSMAN: TÜRKİYE İLE BÜYÜK FARK

Türkiye’de konut yatırımlarının amortisman sürelerinin 25 yıla kadar uzayabildiğini belirten Bursalıoğlu “KKTC’nin yatırım açısından en büyük avantajlarından birisi de gayrimenkul gelirlerinin ve değerlerinin dünyanın en çok kullanılan 3. para birimi olan İngiliz sterlinine endeksli olması. Bugün Türkiye’deki insanlar yüzde 50 mevduat faizi ile birikimlerini enflasyon karşısında korumaya çalışırken, Esentepe’de gayrimenkul projeleri döviz bazında yüzde 40 değer kazanıyor. Üstelik sonrasında yine kira gelirleri ile 10-12 yıl sürelerde döviz bazında kendisini amorti ediyor. Türkiye’de bu 300 ayı (25 yıl) buluyor” dedi.

Bursalıoğlu, İsraillilerin yoğun mülk alımları nedeniyle yabancıların sadece bir mülk alabilmesine yönelik sınırlamalar getirildiğini belirterek “Yabancıların bir mülk, Türkiye ve Kıbrıs’ı tanıyanlara üç mülk alma hakkı tanındı. Türkiye avantajlı duruma geçmiş oldu” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN