Lyon maçında Beşiktaş taraftarına deplasman yasağı

Lyon maçında Beşiktaş taraftarına deplasman yasağı

Lyon ile Beşiktaş'ın 24 Ekim'de oynayacağı maça Beşiktaş taraftarları alınmayacak.

Beşiktaş'ın 24 Ekim'de Lyon ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasına Beşiktaşlı taraftarlar alınmayacak. Fransız basınından RMC Sport'un aktardığı habere göre, Groupama Stadı'nda oynanacak bu mücadele için Fransa'nın Rhone ili valiliği tarafından Beşiktaş taraftarlarının Lyon şehir merkezine girişleri yasaklandı.

"ÇOK YÜKSEK RİSKLİ" UYARISI

Fransa'nın Ulusal Holiganizmle Mücadele Birimi, Lyon - Beşiktaş maçını "çok yüksek riskli" olarak sınıflandırdı. Bu değerlendirme sonrasında valilik, Beşiktaş taraftarlarının maç günü Lyon şehir merkezinde, tren istasyonlarında, havalimanlarında ve stadyum çevresinde bulunmalarını yasaklayan bir kararname yayımladı.

Bu kararın arka planında, 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde oynanan ve olaylarla anılan Lyon - Beşiktaş maçı yatıyor. O karşılaşmada taraftarlar arasında çıkan çatışmalar nedeniyle maç 45 dakika gecikmiş, UEFA her iki kulübe de benzer olayların tekrarlanması durumunda Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası tehdidinde bulunmuştu. Bu geçmiş olaylar ve olası güvenlik riskleri göz önüne alınarak, Beşiktaş taraftarlarının Lyon’daki maça katılımı yasaklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN