Sinan Ateş'in ailesine saldırı

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasında kararın açıklanmasına bir saat kala bahçede abla Selma Ateş'e saldırı düzenlendi. Saldırgan gözaltına alındı. Sinan Ateş'in 70 yaşındaki annesi Saniye Ateş hastaneye kaldırıldı. Selma Ateş ise saldırı sonrası "Benim başıma bir şey gelirse bunun sorumlusu MHP ve Ülkü Ocakları'dır. İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın ve diğer isimlerdir. Sinan Ateş'in hesabını sorana kadar devam edeceğim." açıklaması yaptı.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in davasında kararın açıklanmasına bir saat kala bahçede abla Selma Ateş'e saldırı düzenlendi. Saldırgan gözaltına alınırken 70 yaşındaki anne Saniye Ateş, hastaneye kaldırıldı. Saldırının ardından Selma Ateş yaptığı açıklamada, "Biz bunun yaşanacağını söylediler. Bize saldıracaklarını söyledik. Bir genel başkanın yanında saldırdılar bize" dedi.

"SALDIRGAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

Öte yandan SÖZCÜ Muhabiri İlknur Yağumli de olayla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yağumli yaptığı açıklamada "Salon bahçesinde otururken Selma Ateş'e saldırdı kimliği belirsiz bir kişi. Remzi Çayır ve pek çok siyasetçi de oradaydı. Şu an hem aile hem de avukatlar bu olayın olacağını biliyorduk diyor. Saniye Ateş de sinir krizi geçirdiği için ambulansa götürülüyor. Saldıran kişi gözaltına alındı. Saldıran kişi beyaz kapüşonlu bir kişi" dedi.

"BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLUSU MHP VE ÜLKÜ OCAKLARI'DIR"

Saldırıya uğrayan Selma Ateş, "Saldırıya uğrayacağımızı biliyordum. Bu saldırı gerçekleşseydi benim de katlimi izleyecektiniz. Selma için adalet mi diyecektiniz? Bana bir şey olursa saydığım isimlerden şikayetçiyim dedim. Selma Ateş şöyle dedi böyle dedi diyorlar. Benim kardeşim katledildi sokak ortasında. Ben susayım mı?" dedi.

Ateş şöyle konuştu:

"Benim başıma bir şey gelirse bunun sorumlusu MHP ve Ülkü Ocakları'dır. İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın ve diğer isimlerdir. Sinan Ateş'in hesabını sorana kadar devam edeceğim. Saldırgan Mertcan Kılıç'ı tanımıyorum, ismini yeni duyuyorum"

AYŞE ATEŞ'İN AVUKATI: AİLENİN TANIDIĞI BİRİ DEĞİLDİ

Ayşe Ateş'in avukatı Şeyda Şahin, "Olaydan önce birileri kamera kaydına almışlar. Ailenin tanıdığı biri değildi. Bununla ilgili arkadaşlarımız fotoğraf çekti. Şikayetçi olacağız. Selma Hanım'a temas gerçekleştirilemeden müdahale edildi." dedi.

AYŞE ATEŞ: BAHÇELİ'NİN TEHDİTLERİNİN, HEDEF GÖSTERMELERİNİN SONUCUNU YAŞADIK

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Selma Ateş'e yapılan saldırının sosyal medya hesabından açıklama yaptı. "Devlet Bahçeli'nin tehditlerinin, hedef göstermelerinin neticesi bugün fiziki müdahale oldu." diyen Ateş, "Yarın ateşli silah kullanılmayacağı meçhul gerçeği bile bile yalan konuşup iftira atacak kadar midesiz, bir kadına saldıracak kadar haysiyetsiz ve şerefsizler. Bugün fiziki müdahale gerçekleşti. Yarın ateşli silahla saldırı gerçekleşmeyeceğinin garantisi var mı?" diye sordu.

Ateş'in açıklaması şöyle:

“Devlet Bahçeli'nin tehditlerinin, hedef göstermelerinin neticesi bugün fiziki müdahale oldu, yarın ateşli silah kullanılmayacağı meçhul gerçeği bile bile yalan konuşup iftira atacak kadar midesiz, bir kadına saldıracak kadar haysiyetsiz ve şerefsizler. Bugün fiziki müdahale gerçekleşti. Yarın ateşli silahla saldırı gerçekleşmeyeceğinin garantisi var mı? Onca polisin arasında, adliyenin bahçesinde bunu yapanlar yarın bir gün sokakta yalnız yürürken neler yapmaz. Sinan’ı aldılar, Musa Baba’mızı aldılar, şimdi sıra Saniye Anne’mizde mi, Sinan’ın kardeşlerinde mi? Soyumuzu mu kurutacaklar? Bu katillere, vandallara, vahşilere kim dur diyecek?”

BAHÇELİ SANİYE ATEŞ'İ HEDEF ALMIŞTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü grup toplantısında kendisine hakkını helal etmediğini söyleyen Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş için, "MHP'ye organize Pensilvanya operasyonu çekenlere ne Ülkü Ocakları'nı ne de MHP'yi çiğnetmem. Özgür Özel sana diyorum iddiaların aynı şahsın gibi çürüktür. Yaşı başına bakmadan önüne gelen mikrofona konuşmak, siyasi kışkırtmanın figüranı olmak hanımefendiye asla yakışmamaktır. Herkes haddini bilsin. Kapımızın önünde baykuş öttürmeyiz. Kanat çırpan akbabaların da kanatlarını da yolar koparırız." sözleriyle hedef almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN