Süreyya Operası yeni sezona dünyaca ünlü grupla başladı

Süreyya Operası yeni sezona dünyaca ünlü grupla başladı

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası her yıl olduğu gibi bu yıl da nitelikli ve zengin bir müzik repertuvarıyla yeni sezona hazır. Süreyya Operası, hem yurt içinde hem de yurt dışında Macar kültürünün elçileri ve oda müziğinde ‘efsane’ olarak tanımlanan Kodaly Quartet ile yeni sezona merhaba dedi.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası yeni sezona kapılarını açtı. 2 Ekim Çarşamba akşamı gerçekleştirilen açılış konserinde, “Türk-Macar Kültür 100. Yılı” nda oda müziği topluluğu Kodaly Quartet sahne aldı. Müzikseverler; Kodaly Quartet’ın unutulmaz performanslarıyla klasik müziğin derinliklerine yolculuk yaptı.
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası yeni sezonda yerli ve yabancı birçok müzisyen ve topluluğa ev sahipliği yapacak. Ekim ayında izleyici ile buluşacak etkinlikler arasında, Saraydan Kız Kaçırma operası, MDT'nin “Biz” ve "Rezonans" eserleri ile "Orkestra İstanbul", Piyanonun Altın Çağı, Romen Müziğinin Üç Çağı ve Aromsa Oda Orkestrası'nın "Cumhuriyet’in Işığında" konserleri yer alıyor.



KAHVE KONSERLERİ 6 EKİM’DE BAŞLIYOR

Geçtiğimiz sezon pazar günleri ‘Kahve Konserleri’ serisi bu sezonda da hız kesmeden devam edecek. Kahve Konserleri’nin ilki 6 Ekim Pazar günü saat 11.00’de yapılacak. Açılış konserinde İtalyan şef Teresa Satalino yönetimindeki İstanbul Oda Orkestrası, başarılı piyanist Cem Babacan'a eşlik edecek. Kurukahveci Mehmet Efendi sponsorluğunda gerçekleşen Kahve Konserleri'nin bu sezonki ikinci konserinde, orkestra şefi ve keman sanatçısı Hakan Şensoy, Mozart, Ravel, Kodaly eserlerinden oluşan özel bir repertuarla, Stuttgart Filarmoni Orkestrası solist viyolonsel sanatçısı Bernhard Lörcher ile aynı sahneyi paylaşacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN