Üst üste ikinci haftada da rekor: Merkez Bankası rezervi 157,3 milyar dolara çıktı

Üst üste ikinci haftada da rekor: Merkez Bankası rezervi 157,3 milyar dolara çıktı

Merkez Bankası'nın rezervleri, 27 Eylül haftasında 998 milyon dolar artarak 157 milyar 390 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bankanın rezervi, bir önceki hafta da rekor kırmıştı.

Merkez Bankası, 27 Eylül itibarıyla haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Merkez Bankası’nın brüt döviz rezervlerinde düşüş yaşanırken, altın rezervlerinde ise artış kaydedildi.

Brüt döviz rezervleri, 27 Eylül haftasında 285 milyon dolar azalarak 93 milyar 824 milyon dolara geriledi. Bir önceki hafta, yani 20 Eylül itibarıyla brüt döviz rezervleri 94 milyar 109 milyon dolar seviyesindeydi. Döviz rezervlerinde yaşanan bu azalma, piyasaların yakından takip ettiği önemli bir gelişme olarak dikkat çekti.

ALTIN REZERVLERİ 63 MİLYAR 566 MİLYON DOLARA YÜKSELDİ

Diğer yandan, altın rezervlerinde ise artış gözlemlendi. Aynı dönemde altın rezervleri, 1 milyar 283 milyon dolar artışla 62 milyar 283 milyon dolardan 63 milyar 566 milyon dolara yükseldi. Altın rezervlerinde yaşanan bu artış, toplam rezervlerin büyümesine önemli bir katkı sağladı.

Sonuç olarak, Merkez Bankası’nın toplam rezervleri bir haftada 998 milyon dolar artarak 156 milyar 392 milyon dolardan 157 milyar 390 milyon dolara yükseldi. Bu artış, rezervlerin daha geniş bir yelpazeye yayılan bir kaynakla desteklenmesi açısından önem taşıyor. Hem döviz rezervleri hem de altın rezervleri gibi iki ana kalemin hareketleri, piyasalar ve ekonomi uzmanları tarafından dikkatle izlenmeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN