Kantini olmayan ilkokullara müjde! Belediye yaptı, çocuklar bayram etti: Hepsi sıcak sıcak yiyecek

Kantini olmayan ilkokullara müjde! Belediye yaptı, çocuklar bayram etti: Hepsi sıcak sıcak yiyecek

Binlerce ilkokul öğrencisine belediyeden müjdeli bir haber geldi. Okullarında kantini olmayan öğrencilere özel yemek servisi yapılacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Çankaya Belediyesi, ilçe genelinde kantini bulunmayan ilkokul öğrencileri için başlattığı 'sıcak öğle yemeği' uygulamasıyla çocukların yüzünü güldürdü. Bu yeni uygulama sayesinde, hijyenik koşullarda hazırlanan sıcak yemekler, okullarda beslenme saatlerinde öğrencilere ulaştırılıyor.

yeni-proje-22.jpg

2 BİN 600 ÖĞRENCİ FAYDALANIYOR

Çankaya Belediyesi'nin gerçekleştirdiği bu projeden, kantini olmayan 15 ilkokuldaki yaklaşık 2 bin 600 öğrenci yararlanıyor. Belediye ekipleri, her gün farklı bir menü ile çocukların sağlıklı beslenmelerine katkıda bulunurken, yemekler el değmeden hazırlanarak sıcak kaplarda okullara taşınıyor. Bu uygulama, çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmesini teşvik ederken, ailelerin de yükünü hafifletiyor.

yeni-proje-23.jpg

HİJYENİK ORTAMDA HAZIRLANAN YEMEKLER

Belediye tarafından görevlendirilen ekipler, sıcak öğle yemeklerini hijyenik koşullarda hazırlayıp, öğrencilerin yemek saatlerinde okullara ulaştırıyor. Böylece, çocuklar gün boyunca enerjik kalırken, aileler de çocuklarının sağlıklı beslenmesini sağlama konusunda endişe duymuyor.

yeni-proje-24.jpg

Çankaya Belediyesi, sıcak öğle yemeği uygulaması ile eğitimde fırsat eşitliğini artırmayı hedefliyor. Bu sayede, kantini olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler, sağlıklı ve sıcak yemekler tüketme şansı buluyor. Uygulamanın ilçede genişlemesi ve daha fazla öğrenciyi kapsaması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN