Belediye Başkanı Kahveci, Ressam Ahmet Yakupoğlu’nu Anma Programına katıldı

Belediye Başkanı Kahveci, Ressam Ahmet Yakupoğlu’nu Anma Programına katıldı

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya'nın değerli sanatçısı, ressam, neyzen ve minyatürist merhum Ahmet Yakupoğlu’nun vefatının 8. yılı kapsamında düzenlenen panel ve sergiye katıldı.

Dumlupınar Üniversitesi tarafından Ahmet Yakupoğlu Müzesi Sergi ve Konferans Salonu'nda, merhum Ahmet Yakupoğlu'nun sanatı ve mirası hakkında, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, konuşmacılar arasında Haliç Üniversitesi Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Murat Salim Tokaç ve eski Kütahya İl Kültür Müdürü Ahmet Yıldız yer aldı.

Panelde, Ahmet Yakupoğlu’nun ressamlık, neyzenlik, minyatür ve tezhip sanatçılığı gibi çok yönlü sanatsal birikimi ve su temalı eserleri ele alındı. Yakupoğlu’nun sanata olan katkıları derinlemesine incelenerek sanat dünyasındaki değeri vurgulandı.

Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin panel konuşmacıları; Prof. Dr. Murat Salim Tokaç ve Ahmet Yıldız’a teşekkür belgelerini takdim etmesinin ardından, Ahmet Yakupoğlu Müzesi Sergi Salonu'nda "Suyun Ressamı Ahmet Yakupoğlu" başlıklı serginin açılışı ile devam eden programda, Belediye Başkanı Kahveci, Yakupoğlu’nun şehrin kültür ve sanatı açısından son derece önemli bir değer olduğuna dikkat çekerek, bu tür etkinliklerin sanatçının hatırasını yaşatmak ve genç kuşaklara tanıtmak açısından büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Dumlupınar Üniversitesi Müzeler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Ahmet Yakupoğlu'nu Anma Programı etkinliklerine; Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, STK temsilcileri, sanatçılar, akademisyenler ve sanatseverler katıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN