O telefonlara şarkı tanıma özelliği geliyor! Kısayol butonu eklenecek, hangi şarkı olduğunu anında söyleyecek

O telefonlara şarkı tanıma özelliği geliyor! Kısayol butonu eklenecek, hangi şarkı olduğunu anında  söyleyecek

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan işletim sistemine hızlı şarkı tanıma özelliği eklenecek. Şarkı arama özelliği daha erişilebilir hale getirmek amacıyla hızlı ayarlar kısayolu eklenecek. İşte detaylar...

Google, Android cihazlar için popüler Şarkı Arama (Song Search) özelliğini daha erişilebilir hale getirmek amacıyla yeni bir Hızlı Ayarlar Kısayolu (Quick Settings Tile) sunuyor. Bu yenilik, kullanıcıların yalnızca bir dokunuşla şarkıları tanımlamalarına imkan tanıyor.

ANDROID TELEFONLARA HIZLI ŞARKI TANIMA ÖZELLİĞİ

Webrazzi'de yer alan habere göre, Hızlı Ayarlar menüsüne eklenen bu yeni kısayol, müzik notası simgesiyle temsil ediliyor ve dokunulduğunda şarkı arama sürecini başlatıyor. Şarkı tanındığında, Google Arama sayfası otomatik olarak açılıyor ve sonuçlar kullanıcıya sunuluyor.

Yeni Hızlı Ayarlar Kısayolu, Android kullanıcılarının Şarkı Arama özelliğine daha hızlı ve kolay bir şekilde erişmesini sağlıyor. Daha önce iOS cihazlarda tanıtılan özelleştirilebilir 'Arama' widget'ı ile benzer bir deneyim sunan bu özellik, Android kullanıcıları için de planlanmış durumda. iOS'te, Apple'a ait Shazam benzeri bir şarkı tanıma özelliği sunulmuş ve kullanıcıların uzun süre basarak geçmişte aradıkları şarkılara hızlı erişim sağlaması mümkün hale getirilmişti.

HIZLI AYARLAR MENÜSÜNE EKLENECEK

Google'ın sunduğu bu yeni kısayol, mevcut şarkı arama yöntemlerine bir alternatif olarak geliyor. Hâlihazırda ana ekran widget’ı, Google Asistan, Arama çubuğundaki mikrofon simgesi ya da Google Gemini gibi yöntemlerle şarkı arama yapılabiliyor. Ancak yeni eklenen bu Hızlı Ayarlar Kısayolu, özellikle zaman kazanmak isteyen kullanıcılar için büyük bir kolaylık sunuyor.

Kısayolu Hızlı Ayarlar menüsüne eklemek için kullanıcıların menüyü tamamen açıp kalem simgesine tıklamaları ve ardından Song Search kısayolunu istedikleri yere sürüklemeleri yeterli. Özellik, Google uygulamasının 15.39 sürümüyle kullanıma sunulmaya başlandı ve önümüzdeki haftalarda kararlı sürümde de yer alması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN