Turizm elçisi değil imam! 4 dil biliyor, turistler akın ediyor: 6 turist bu imam sayesinde Müslüman oldu

Turizm elçisi değil imam! 4 dil biliyor, turistler akın ediyor: 6 turist bu imam sayesinde Müslüman oldu

Görenler imam diyor ama resmen turizm elçisi! 4 dil biliyor, turistler akın akın geliyor! İmamın ilgisi sayesinde 6 turist Müslüman oldu...

Antalya’nın tarihi Kaleiçi bölgesinde yer alan ve farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan Şehzade Korkut Camisi'nde görev yapan 36 yaşındaki İmam Muhammed Deniz Tanrıverdi, camiyi ziyaret eden turistlere Türkçe’nin yanı sıra Arapça, Rusça ve İngilizce dillerinde rehberlik yaparak adeta bir turizm elçisi gibi hizmet veriyor.

CAMİYİ ZİYARET EDEN TURİSTLERE REHBERLİK YAPIYOR

imam.webp

Tanrıverdi, Şehzade Korkut Camisi'nde görev yaptığı süre boyunca camiyi gezen turistlere, yapının tarihi geçmişini, İslamiyet'i ve caminin özelliklerini anlatıyor. 14 yıldır imamlık yapan Tanrıverdi, 2 yıldır görev yaptığı bu tarihi camide, günde ortalama 3 bin turisti karşılıyor. Gelen ziyaretçilere, tarihi camiyi kendi dillerinde tanıtarak kültürler arası köprü kuruyor. Rusça ve İngilizceye küçük yaşlarda ilgi duymaya başlayan Tanrıverdi, mesleği gereği Arapçayı da öğrenmiş.

6 TURİST MÜSLÜMAN OLDU

imam.jpg

İmam Muhammed Deniz Tanrıverdi’nin rehberlik yaptığı ziyaretler sırasında, camiyi gezen 6 turist Müslüman oldu. Tanrıverdi, bu olayların kendisi için en gurur verici anlar olduğunu belirterek, en son bir Alman turistin Müslüman olmasına vesile olduğunu ve ona "Musa" isminin verildiğini anlattı. Tanrıverdi ayrıca, camiyi ziyaret eden turistlere, kendi dillerinde hazırlanmış Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınlarından hediye ediyor.

FETHİN SİMGESİ ŞEHZADE KORKUT CAMİSİ

cami.jpg

Antalya’nın fethinden sonra Selçuklular tarafından camiye çevrilen Şehzade Korkut Camisi, Kaleiçi’nin en önemli simge yapılarından biri olarak kabul ediliyor. 1896 yılında çıkan bir yangın sonrası harap olan bu tarihi cami, yapılan restorasyon çalışmalarının ardından 3 yıl önce yeniden ibadete açıldı. Farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan bu yapı, turistlerin yoğun ilgisini çekerken, aynı zamanda "fethin sembolü" olarak anılmakta.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN