Çarşı Bölgesinde denetimler sürüyor

Çarşı Bölgesinde denetimler sürüyor

Çanakkale Belediyesi tarafından 1 Ağustos tarihi itibariyle Çarşı Bölgesinde başlatılan saatli atık toplama sisteminin düzenli işlemesi adına Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü tarafından rutin denetimler gerçekleştiriliyor.

Tarihi dokusu ile hem turistik yönü bulunan hem de kentin sık kullanılan alışveriş ve sosyal alanlarından biri olan Çarşı Bölgesinde atıkların saatli olarak toplandığı yeni sistem kapsamında, esnaf ve bölge yaşayanları tarafından toplama saatine göre araç geçmeden önce hazır hale getirilen evsel ve ambalaj atıklarının, konteyner ya da mukavemeti yüksek çöp poşeti ile araca teslim edilmesi gerekiyor.

Bölgenin genel temizliği ve halk sağlığı adına yürütülen çalışmalara esnafların uyum göstermesi adına da sıklaştırılan denetim çalışmaları devam ediyor. Yapılan tespitler doğrultusunda Zabıta Müdürlüğümüzce de saatli atık toplama programına uymayan işletmelere gerekli işlemler uygulanıyor.

Çanakkale Belediyesi olarak kentin her noktasında yürüttüğümüz temizlik çalışmaları ve atık yönetimine hemşehrilerimizin de duyarlılık göstermeleri çevre sağlığı adına önem taşımaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN