Bahçesine diktiği armudu yiyince şok oldu! Böylesi ne görüldü, ne duyuldu... "İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım"

Bahçesine diktiği armudu yiyince şok oldu! Böylesi ne görüldü, ne duyuldu... "İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım"

Elazığ'da bir vatandaş, bahçesinde diktiği elma fidanından armut meyvesi alarak şaşkınlık yaşadı. Yediği armudun elma tadında olması ise herkesi hayrete düşürdü. İşte detaylar…

Elazığ merkez Kaplıkaya köyünde yaşayan bir vatandaş, yıllar önce bahçesine diktiği elma fidanının meyve vermesiyle beklenmedik bir deneyim yaşadı. İlk başta elma bekleyen çiftçi, dallarda gördüğü armutları görünce neye uğradığını şaşırdı. Ancak meyveleri tadınca yaşadığı deneyim daha da ilginçleşti; zira yediği armutlar elma tadında çıkıyordu.

yeni-proje-19.jpg

ARMUT MU, ELMA MI?

Geçtiğimiz yıllarda aldığı elma fidanını bahçesine diken vatandaş, fidanın uzun süre bakıma ihtiyaç duyduğunu belirtti. Bu yıl fidan meyve vermeye başlayınca heyecanla meyveleri incelemeye koyulan çiftçi, ilk önce armut şeklindeki meyveleri görünce fidanı alırken bir hata yaptığını düşündü. Daldan kopardığı meyveyi tadınca, armudun elma tadında olduğunu fark etti. Bu durum, yaşadığı şaşkınlığın katlanarak artmasına neden oldu.

yeni-proje-20.jpg

"İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEYLE KARŞILAŞTIM"

O anları anlatan vatandaş, “Uzun zaman önce bahçeme ekmek için elma fidanı aldım. Suyunu verdim ve bu yıl ağaç meyve vermeye başladı. Ben elma aldığımı düşünürken karşımda armut görünce ilk başta yanlış aldığımı düşündüm. Ama bir tane koparıp yediğimde armudun tadının elma gibi olduğunu fark ettim. Birkaç tane daha kopardım ve hepsinin aynı şekilde tat verdiğini gördüm. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Çok şaşkınım” şeklinde konuştu.

yeni-proje-21.jpg

ELMA VE ARMUTUN GARİP KESİŞİMİ

Bu durum, meyve fidanlarının genetik yapısı ve ağaçların meyve verme süreçleriyle ilgili merakları da beraberinde getirdi. Uzmanlar, bu tür olayların nadir de olsa yaşanabileceğini ve genetik çeşitliliğin bazen ilginç sonuçlar doğurabileceğini belirtiyor.

Kaplıkaya köyünde yaşanan bu olay, hem yerel hem de ulusal medyada geniş yankı buldu. Vatandaşın yaşadığı bu ilginç deneyim, Elazığ'daki tarım uygulamaları ve meyve çeşitliliği hakkında da yeni tartışmalara kapı araladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN