Türkiye dünyanın en mutlu şehirlerine de damga vurdu! 1 değil 2 değil 3 şehrimiz listede

Türkiye dünyanın en mutlu şehirlerine de damga vurdu! 1 değil 2 değil 3 şehrimiz listede

Her sene yayınlanan “Mutlu Şehirler Endeksi”nin 2024 listesi de belli oldu. Şehirlerin çevre, toplu ulaşım, yerel ekonomi, yerel yönetim ve genel yaşam kriterleri dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunda dünyanın en mutlu şehirleri belli oldu. Yemek kültürüyle dünya listelerine damga vuran Türkiye bu alanda da 3 şehriyle listeye girmeyi başardı…

İngiltere merkezli Yaşam Kalitesi Enstitüsü’nün yaptığı araştırma kapsamında dünyanın en mutlu şehirleri belli oldu. Söz konusu araştırmada şehirlerde yaşayanlara yaşam kalitesi, çevre, toplu ulaşım ve yerel yönetim gibi sorular yöneltildi. Verilen yanıtlara göre yapılan sıralamada ise Kuzey Avrupa ülkelerinin şehirleri üst sıralara adını yazdırdı.

Bu kapsamda Danimarka’nın Aarhus şehri birinci sıraya yerleşirken, İsviçre’nin Zürih şehri ikinci, Almanya’nın başkenti Berlin ise üçüncü sırada yerini aldı.

İsveç’in Gothenburg şehri dördüncü olurken; Amsterdam beşinci oldu ve sıralamayı Helsinki, Bristol ve Kopenhag, Cenevre, Münih ve Stockholm takip etti.

dunyanin-en-mutlu-sehirleri-1.jpg

TÜRKİYE’DE EN MUTLU 3 ŞEHİR

Listeye Türkiye’den de 3 şehir adını yazdırdı:

İstanbul 197’nci sıradan listeye girerek Bronz şehir kategorisinde yer aldı. Buenos Aires, Varşova ve Cape Town gibi şehirleri geride bırakan İstanbul, Doha, Kuala Lumpur, Zagreb ve Liverpool gibi şehirleri ise geçemedi.

Listeye adını yazdıran ikinci Türk şehri ise 222’nci sırada İzmir oldu. Braşov ile Malaga’nın gerisinde kalan İzmir, Cidde ve Toronto’yu ise geride bıraktı.

Listenin sondan 5’inci sırasına yerleşen üçüncü Türk şehri de Antalya oldu. Brezilya, Arjantin, Çin ve Güney Afrika şehirlerini geride bırakan Antalya, listeye 246’ncı sıradan adını yazdırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN