Pezeşkiyan ile Said Celil yüzde 50'yi geçemedi: İran'da seçim ikinci tura kaldı

Pezeşkiyan ile Said Celil yüzde 50'yi geçemedi: İran'da seçim ikinci tura kaldı

İran'da yapılan 14. Dönem Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde oylama sona erdi. Mesud Pezeşkiyan, yüzde 43,5 oy oranıyla yarışı önde götürse de yüzde 50'yi geçemedi. En çok oyu alan Pezeşkiyan ile Said Celil arasındaki yarış ikinci tura kaldı.

İran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verme süresi sona erdi. Oylamanın ardından Mesud Pezeşkiyan, yüzde 43,5 ile yarışı ilk sırada götürürken onu yüzde 37,7 ile Said Celili takip ediyor.

İran İçişleri Bakanlığı Seçim Merkezi Sözcüsü Muhsin İslami, gece yarısı sandıkların açılmasından bu yana 19 milyon 69 bin 713 oyun sayıldığını açıkladı.

Oy dağılımına bakıldığında Pezeşkiyan, 8 milyon 302 bin 577 oy alarak yüzde 43,5 ile yarışı önde götürüyor.

Şu ana kadar sayılan oyların 7 milyon 189 bin 756'sını alan Celili onu yüzde 37,7 ile Pezeşkiyan'ı takip ediyor.

Sayılan 19 milyon oyun 2 milyon 676 bin 512'sini alan Muhammed Bakır Kalibaf yüzde 14 ile üçüncü, Mustafa Purmuhammedi yüzde 0.8 ile dördüncü sırada yer alıyor.

Adayların ilk turda seçilebilmesi için yüzde 50+1 oy alması gerekiyor.

İlk turda yüzde 50+1'in üzerine çıkan aday olmaması halinde en fazla oyu alan 2 aday ikinci tura kalacak ve 5 Temmuz'da yapılacak ikinci turda kazanan isim ülkenin 9. Cumhurbaşkanı olacak.

SEÇİM İKİNCİ TURA KALDI

İran'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylardan hiçbiri yüzde 50'yi geçemedi. En çok oyu alan Pezeşkiyan ile Said Celil'i ikinci tura kaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN