O ilde et yiyen dev çekirge paniği! Hasat sonrası ortaya çıktılar: Boyunu gören dehşete düşüyor

O ilde et yiyen dev çekirge paniği! Hasat sonrası ortaya çıktılar: Boyunu gören dehşete düşüyor

Kimse gördüklerine inanamıyor herkes şaşkınlık içerisinde baka kalıyor. Hasat tamamlandı o ili çekirgeler bastı. Üstelik ürünleri yemekte kalmıyor etleri kemiriyor. O şehirde et yiyen dev çekirgelerin boyutunu gören dehşete düşüyor. İşte hasat sonrası çekirge paniği…

Türkiye'nin dört bir yanında farklı problemlerle boğuşan üreticiler bu kez de et yiyen dev çekirge paniği yaşıyor. Hasat sonrası aniden ortaya çıkan çekirgeleri görenler korkudan tir tir titriyor boyutu ise dehşet saçıyor. İşte hasat sonrası çekirge paniği…

ET YİYEN DEV ÇEKİRGE BASKINI

Batman'ın Sason ilçesinde yangın bölgesinde görülen 20 santimetre büyüklüğündeki etki etçil çekirgeler herkesi korkuttu. Dev boyutlara ulaşmış çekirgeleri görenler şaşkınlığını gizleyemedi.

Dev çekirge bu kez Batman'da görüldü

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Dereköy'de çıkan yangın alanında yapılan incelemeler tüm ekipleri şaşırttı. Yangında telef olmuş 20 santimetre büyüklüğündeki etçil çekirge resmen korku saldı. Dev etçil çekirdeği eline alarak bir süre inceleyen ekipler uzunluğunun 20-25 santimetreye kadar ulaştığını belirtti.

Dev boyutlardaki etçil çekirge türü arpa ve buğday hasadından sonra ortaya çıktı. Böcek türleri ve tarımsal açıdan zararlı haşerelerle beslenen ve "saga ephippigera" türü olarak bilinen bu çekirge, çiftçi dostu olarak görülürken bölgede korunması gerektiği de belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN