Elektrik zammında '1 Temmuz' detayı: Emekli ve memur maaş artışlarına yansımayacak

Elektrik zammında '1 Temmuz' detayı: Emekli ve memur maaş artışlarına yansımayacak

EPDK'nin açıkladığı yüzde 38'lik elektrik zammı, emeklileri zor durumda bırakacak. Zam, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olduğu için haziran enflasyonunu etkilemeyecek ve emekli ile memurların maaş artışlarına yansımayacak. Yaşam maliyetlerinin artmasıyla birlikte, emekliler geçim sıkıntısı çekmeye devam edecek.

Son dönemde peş peşe gelen zamlar, dar gelirli ve sabit gelirli vatandaşları zor durumda bırakıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), enerji üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle mesken abone grubu için elektrik satış fiyatlarına 1 Temmuz'dan itibaren yüzde 38 zam yapılacağını duyurdu.

Konutlarda yüzde 38, tarım alanlarındaki elektrik kullanımına yüzde 30 oranında zam yapıldı.

ZAM TEMMUZ ENFLASYONUNA DAHİL EDİLMEYECEK

Bu zam, akaryakıt zammının hemen ardından geldi. 25 Haziran'dan sonra yapılan elektrik zammı, temmuz ayı enflasyonuna dahil edilmeyecek. Zam 1 Temmuz itibarıyla geçerli olduğu için haziran ayı enflasyonunu etkilemeyecek.

Ayrıca, zamlar emekli ve memurlar için 6 aylık enflasyon farkına da yansıtılmayacak. Bu durum, milyonlarca emeklinin ve memurun daha düşük maaş artışı alacağı anlamına geliyor.

YAŞAM MALİYETİ DAHA DA ARTACAK

Yeni yapılan bu zamlar, yaşam maliyetlerini daha da artıracak. Özellikle konutlardaki yüzde 38'lik artış, vatandaşın günlük yaşamına doğrudan yansıyacak. Tarım alanlarındaki yüzde 30'luk zam ise tarım ürünlerinin maliyetlerini artıracak ve bu da dolaylı olarak gıda fiyatlarına yansıyacak. Bu durum, zaten geçim sıkıntısı çeken emekliler için ek bir yük oluşturacak.

Elektrik zammı sonrası emekliler, bu durumun hayatlarını daha da zorlaştıracağını belirtiyor. Emekli Mehmet Yılmaz, "Zaten aldığımız maaş yetmiyor. Şimdi bir de elektrik ve diğer zamlar eklenince nasıl geçineceğiz bilmiyorum. Devletin bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN