Memur ve emeklinin zam oranı kesinleşti

Memur ve emeklinin zam oranı kesinleşti

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre memur ve emekliye yapılacak zam oranı netlik kazandı. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73, memur ve memur emeklileri ise yüzde 19,31 oranında zam alacak.

Yüksek enflasyon, her geçen gün artan hayat pahalılığı ile eriyen alım gücü karşısında aylık 10 bin lira emekli maaşıyla geçinmeye çalışan 16 milyon emeklinin dört gözle beklediği enflasyon verileri açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre; Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde yüzde 1,64, yıllık yüzde 71,60 arttı.

Açıklanan rakamlarla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2024 yılının ikinci 6 ayında alacağı zamlı maaşlar ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarındaki artış oranları da netleşti.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları, enflasyon rakamlarına bağlı olarak belirleniyor. Emekliler, her 6 ayda bir gerçekleşen enflasyon oranı kadar zam alıyor. Yılın ilk yarısında enflasyon yüzde 24,73 olarak gerçekleştiği için emeklilere bu oranda zam yapılacak.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkının toplamı üzerinden hesaplanıyor. Bu hesaba göre, memur ve memur emeklileri yüzde 19,31 oranında zam alacak.

Memur maaşlarının temmuz ayında artmasıyla birlikte 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı ve engelli maaşı da yükselecek. Şehit dul ve yetim aylıkları da bu kapsamda güncellenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN