Aylar önce kilosu 1 liraydı! Şimdi 100 lira olmak üzere: Rakamı duyan stok yapmaya başladı

Aylar önce kilosu 1 liraydı! Şimdi 100 lira olmak üzere: Rakamı duyan stok yapmaya başladı

Yılbaşından bu yana pek çok kalemde yaşanan 'zam furyası' sebzeleri de etkiledi. Aylar önce kilosu 1 TL'den satışa sunulan o meyve artık 100 TL'den satışa sunulmak üzere...

Sonbahar aylarında dalında kilosu 1 liraya satılan limon, şimdi marketlerde 70-80 liraya, üretim bölgelerinde ise 50 liraya kadar yükseldi. Bu durum, tüketicileri olduğu kadar üreticileri de endişelendiriyor.

Tarım editörü Ali Ekber Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, limon fiyatlarındaki bu hızlı yükselişi "trajedi" olarak nitelendirdi. Yıldırım, daha önce "para etmiyor" diye dalında bırakılan ve ağaçları sökülen limonun şimdi 100 liraya ulaşabileceği endişesiyle ithalat yapılmasının bile konuşulduğunu belirtti.

PEKİ, LİMON FİYATLARI NEDEN BU KADAR ARTTI?

Limon fiyatlarındaki artışın en önemli nedeni, geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuz hava koşulları ve hastalıklar nedeniyle rekoltenin düşük olması. Ayrıca, artan girdi maliyetleri de fiyatları yukarı çekiyor.

İTHALAT ÇÖZÜM OLUR MU?

Bazı uzmanlar, limon fiyatlarını düşürmek için ithalat yapılması gerektiğini savunuyor. Ancak, ithalatın yerli üreticiyi olumsuz etkileyeceği ve uzun vadede çözüm olmayacağı görüşü de yaygın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN