Evcil hayvan sahipleri dikkat: 10 kat zam yapıldı! Tespit edilenler affedilmeyecek

Evcil hayvan sahipleri dikkat: 10 kat zam yapıldı! Tespit edilenler affedilmeyecek

Sokaktaki sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenlemede sona gelindi. Yasa düzenlemesinde, hayvanını terk edene verilen para cezasının 10 kat artırılması öngörülüyor. İşte detaylar...

Türkiye'nin gündeminde uzun zamandır yer alan, sokaklardaki sahipsiz ve başıboş hayvanlarla ilgili teklife artık son nokta koyulmak üzere.

Mevcut, 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma kanununun bazı maddelerinde değişiklik öngören düzenleme göre, hayvanını terk edene verilen para cezası on kat artırılarak, 5 bin TL'den 50 bin TL'ye çıkartılıyor.

'Sahipsiz sokak hayvanı' tanımının yapıldığı teklifte, sokaklardaki başıboş köpeklerin yakalanması ve kısırlaştırılması ile ilgili hükümler belirlendi.

BİR AY İÇİNDE SAHİPLENDIRILMEYEN KÖPEKLER UYUTULACAK

Bu kapsamda, saldırgan hale gelmiş, anatomik yapısı bozulan ve kuduz riski taşıyan köpekler öncelikli olarak toplanacak ve barınaklara alınacak. Rehabilite edilemeyen ve bir ay içinde sahiplendirilmeyen köpekler uyutulacak.

Mahallelerde bulunan vatandaşların bildiği, baktığı ve beslediği zararsız köpeklere ise eğer kısırlaştırılmışsa dokunulmayacak, kısır olmayanlar ise kısırlaştırıldıktan sonra bulundukları yerde kalmaya devam edecek.

NTV'de yer alan habere göre, teklif metnine eklenen maddelerle yeni para cezaları da gündeme gelecek.

Buna göre, son olarak Şanlıurfa'da yaşanan olayda olduğu gibi sahipsiz hayvanları toplayıp başka bir ilçenin sınırlarına veya ormanlık alanlara bırakanlara hayvan başına 50 bin TL para cezası verilecek.

MUHALEFET PARTİLERİYLE PAYLAŞILACAK

Yasanın denetimle ilgili maddesinde mahalli idarelerin görev alanları yeniden düzenlenecek. Tarım ve Orman Bakanlığı, sokak hayvanlarıyla ilgili bütçesini artıracak.

Teklifin önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulması ardından muhalefetle paylaşılması ve ardından Meclis Başkanlığı'na verilmesi öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN