Satmak için bekleyenler yandı! Fındık üreticisine büyük şok: Fiyatlar o rakamın altına düştü

Satmak için bekleyenler yandı! Fındık üreticisine büyük şok: Fiyatlar o rakamın altına düştü

Ordu, Samsun ve Giresun’da serbest piyasada fındık fiyatının düşmesinin ardından Fiskobirlik de fiyatları düşürdü. Üretici ise bu düşüşle adeta şaşkına döndü…

Üretici fındık fiyatlarının yükselmesini beklerken serbest piyasada düşüş yaşandı. Bunun ardından Fiskobirlik’in de fiyatları düşürmesi üreticiyi resmen şoka uğrattı.

İL İL YENİ FİYATLAR BELLİ OLDU

Son 2 haftadır durgun seyreden ve üreticilerin tekrar yükselmesini beklediği fındık fiyatları, Ordu, Giresun ve Samsun’da şaşırtıcı bir şekilde 2-3 lira birden düştü. Son olarak Ordu’da 115 liradan 112 liraya gerileyen fındığın fiyatı, Samsun’da 113 liraya, Giresun’da ise 125 liraya kadar geriledi.

findik-fiyatlari-dustu-1.jpg

Tüm bunların ardından Fiskobirlik’in de fiyatları düşürmesi fındık üreticilerine yeni bir şok yaşattı. Fiskobirlik 26 Haziran’dan itibaren geçerli olacak yeni fiyatları açıkladı. Fiskobirlik 50 randıman kabuklu fındık alım fiyatını 110 lira olarak belirledi. Çakıldak fındık alım fiyatıysa 2 lira daha yüksek. Fiskobirliğin güncel 50 randıman çakıldak fındık fiyatı ise 112 TL.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN