Herkes ‘boş iş’ dedi, o ise köşeyi döndü! Kilolarca topluyor, kendi cebini kendi dolduruyor

Herkes ‘boş iş’ dedi, o ise köşeyi döndü! Kilolarca topluyor, kendi cebini kendi dolduruyor

Arkadaşlarının boş iş dediği o işten yüksek verim alıyor kilolarca ürün topluyor. Burada yetişmez laflarına inat bu işe girişti kazancı ise beklediğinden çok daha fazla oldu. 850 tane dikti 10 yılda 20 kilo ürün elde etti.

Sivas'ta yaşamını sürdüren Eren Korkmaz Gemerek ilçesinde 10 yıldır yetiştirdiği badem ağaçlarından yüksek verim sağlıyor. Çevresindeki kişilerin yetişmez dediği ürünlerden büyük getiri sağlayan Korkmaz, 850 adet badem ağacından kilolarca ürün alıyor.

10 YILDA BÜYÜK GETİRİ SAĞLIYOR

Sivas'ın Gemerek ilçesinde badem ağaçlarını toprakla buluşturan Eren Korkmaz, aradan geçen 10 yılın ardından yetiştirdiği ürünlerle adından söz ettiriyor. Yaklaşık 42.000 metrekarelik alan üzerinde badem hasadına başlayan Korkmaz ürünlerin satışına perakende olarak yapıyor. Badem bahçesi hakkında bilgiler veren Korkmaz, “Gemerek ile Karaözü köyü arasında bir alandayız. 42 bin metrekare alanda yaklaşık 850 adet badem ağacı bulunmakta. Bunların dikimi 2014 yılında gerçekleşti. O zamandan bu zamana kadar bizler bakımını öğrenmeye çabaladık. İlaçlarıyla ilgili bilgiler edindik" sözlerini dile getirdi.

Yetiştiremezsin" demişlerdi, imkansızı başardı! Şimdi paraya para demiyor

TEMMUZ AYINDA BAŞLIYOR 20 GÜN SÜRÜYOR

Başlarda çok az verim alan Korkmaz, son yıllarda oldukça yüksek verim aldığını belirtti. Bunu da geliştireceğini dile getiren Korkmaz, 10 yaşındaki badem ağaçlarından ortalama 15-20 kilo ürün aldıklarını söyleyerek ağaç kabuklarından ayrılma oranının %80'i bulduğunu da aktardı.

10 bin adetle başladı, şimdi sayısı 3 milyonu buldu - Yaşam Haberleri - TV100

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN