İlk kez ekimi yapıldı, bölgeyi sararttı! Patates, fasulye, buğdaya alternatif oldu! Ülke ekonomisini şahlandıracak

İlk kez ekimi yapıldı, bölgeyi sararttı! Patates, fasulye, buğdaya alternatif oldu! Ülke ekonomisini şahlandıracak

Türkiye'nin verimli topraklarında deneme çalışmaları yapılmaya devam ediyor. Doğu Karadeniz topraklarında yetişen fasulye, patates, buğdaya alternatif olarak ekildi. Çiftçiler yüksek verim için yeşil ışık yaktı. Fiyatları tek tek düşecek hem çiftçinin hem tüketicinin yüzü gülecek. Hem yörenin ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde ilk kez ekilen ayçiçekleri hasat için gün sayıyor. Yörenin yeni gelir kapısı olarak görülen ayçiçeği Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün destekleri ile ilk kez toprakla buluştu. Kelkit'te bölge iklimini adapte olan ve gelişim noktasında Herhangi bir sorun yaşamayan ayçiçeği Kelkit Vadisi'ni sarıya boyadı. Üretici Ayhan Akın kendine ait yüz dönümlük arazinin yanı sıra kiralayarak toplam 415 dönümlük arazide ayçiçek ekimi gerçekleştirdi. Yüksek verim görülmesi durumunda ayçiçeğinde bölge çiftçilerine yeni bir gelir kapısı olacağı belirtilirken Kelkit'in şeker pancarı, patatesi, fasulyesi, buğdayı ve arpasının yanına bir de ayçiçeğinin ekleneceği aktarıldı.

ŞEHRİN YENİ KAZANÇ KAPISI

Devlet desteği ile birlikte Kelkit arazilerinin tamamında ayçiçeklerinin görülebileceğini belirten Ayhan Akın, 415 dönümlük alanda çerezlik ayçiçeği ekimi yapıldığını söyledi. Kelkit'te ilk kez ayçiçeği ekimi yapıldığına dikkat çeken Akın, gelişimde herhangi bir sorun yaşamadıklarının altını çizdim. Yalnızca sulamada barajın yeni olması nedeniyle bazı arıza durumlarının yaşandığına dikkat çeken akım, suyun geç geldiğini belirterek bunun dışında bir problem olmadığını vurguladı.

Kelkit vadisi ayçiçekleriyle sarıya boyandı | Gümüşhane Kuşakkaya Gazetesi

Ayhan Akın, “İnşallah iyi bir verim olur da seneye vatandaşa, ilimize ve ilçemize yeni bir ürün kazandırmış oluruz. Bizim burada şeker pancarı, patates, fasulye, buğday ve arpa vardı biz ayçiçeğini de denemek istedik. İlçe Tarım Müdürlüğümüzün desteklemesiyle beraber böyle bir ilki yaptık. Vatandaşa bir örnek olacak ve farklı bir gelir kapısı olacak. Bu ektiğimiz alanın yaklaşık 100 dönümü bize aitti, geri kalan kısmını kiraladık ve 415 dönüme tamamladık” açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN