Hayvan nakillerine ilişkin düzenlemeye 2 yıl erteleme

Hayvan nakillerine ilişkin düzenlemeye 2 yıl erteleme

Hayvan nakliyesi araçlarının GPS ile donatılmasına ilişkin geçiş süreci 31 Aralık 2026'ya kadar uzatıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve hayvanların nakli sırasında refah ve korunmasını düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklik, hayvan nakliyatında önemli düzenlemeleri kapsıyor.

YENİ DÜZENLEMELER VE ERTELENEN GEÇİŞ SÜRECİ

Yönetmelikte yapılan değişiklikler, 8 saati geçen uzun yolculuklarda hayvanların düzenli olarak kontrol edilmesini, yem ve su ihtiyaçlarının karşılanmasını, uygun barınma ve dinlenme koşullarının sağlanmasını zorunlu kılmaktadır. Ayrıca, hayvan nakliyatında kullanılan araçların GPS sistemiyle donatılması gerekmektedir. Bu düzenlemelerin uygulanmaya başlanacağı tarih, önceki planlamanın aksine 31 Aralık 2026'ya ertelendi.

Önceki düzenlemeye göre, bu yeni şartların 31 Aralık 2024 tarihine kadar yürürlüğe girmesi öngörülmüştü. Ancak, geçiş sürecinin uzatılması, sektörün bu değişikliklere uyum sağlaması için ek süre tanınmasını amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN