Çiftçiler ağaçları tek tek söküyor! Tarlada 7 markette 50 lira...Tarım Kredi Kooperatifi o meyveleri almıyor

Çiftçiler ağaçları tek tek söküyor! Tarlada 7 markette 50 lira...Tarım Kredi Kooperatifi o meyveleri almıyor

Çiftçiler ağaçları tek tek sökmeye başladı! Tarlada 7 lira, markette ise 50 lira! Tarım Kredi Kooperatifi o meyveleri almıyor! Üreticiler isyan ediyor...

Mersin'de bir çiftçi, şeftaliden elde ettiği düşük gelir nedeniyle hasat edilmemiş ağaçlarını sökmek zorunda kaldı. Artan işçilik ve mazot maliyetleri karşısında çaresiz kalan üreticiler, 7 liraya topladıkları şeftalinin marketlerde 50 liraya satılmasına tepki gösterdi.

Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, acil önlem alınması gerektiğini vurgulayarak, çiftçilerin karşı karşıya kaldığı ekonomik sıkıntıları dile getirdi. Yılmaz, çiftçilerin 7 liraya mal ettiği şeftaliyi toptancıya 8 liraya satmak zorunda kaldığını, ancak bu ürünün marketlerde 50 liraya kadar çıktığını belirterek, fiyatlar arasındaki uçuruma dikkat çekti.

MALİYETLER ARTTI, KAR BIRAKMAMAYA BAŞLAYACAK

sefatali.webp

Yılmaz, bu yılki gelirlerin çiftçilere kar getirmeyeceğini söyledi. Üreticilerin maliyetlerini azaltmak için bazı ürünleri kendi imkanlarıyla topladığını, ancak maliyetlerin geçen yıla göre iki katına çıktığını ifade etti. Ayrıca, bu yıl şeftali, kiraz ve erikte böceklenme yaşandığını ve gereğinden fazla ilaçlama yapılmasının maliyetleri daha da artırdığını ekledi. Yılmaz, bu yılki hasattan elde edilen gelirin sadece bahçenin bakım giderlerini karşılayabileceğini, ancak kar bırakmayacağını belirtti.

Yılmaz ayrıca, Tarım Kredi Kooperatifleri ve meyve suyu fabrikalarına seslenerek, kooperatif marketlerinde neden meyve satılmadığını sorguladı. Geçen yılki zarar nedeniyle satış yapılmadığı yönünde açıklama aldıklarını belirten Yılmaz, üye olduğu kooperatifin ürününü neden satmadığını sorguladı. Aynı zamanda, birçok çiftçinin şeftaliyi meyve suyu fabrikalarına sattığını, ancak bu fabrikaların üreticilere yarar sağlayacak fiyatlar açıklaması gerektiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN