Binlerce öğrenciye müjde! Bakan bugün duyurdu: GSB yurt başvuruları başladı, işte son tarih

Binlerce öğrenciye müjde! Bakan bugün duyurdu: GSB yurt başvuruları başladı, işte son tarih

Binlerce öğrenciye müjdeli haber verildi! Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak duyurdu: GSB yurt başvuruları başladı, işte son tarih...

Üniversite yerleştirme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, öğrenciler için heyecan verici bir süreç daha başladı. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için KYK yurt başvuruları resmi olarak başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yeni dönem için GSB yurt başvurularının açıldığını duyurdu.

KYK YURT BAŞVURU TARİHLERİ VE SÜRECİ

Üniversitelere yerleşen öğrenciler, e-Devlet üzerinden başvuru yaparak, yerleştikleri şehirdeki KYK yurtlarında kalma imkanına sahip olacaklar. E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin, başvurularını tamamlayabilmek için öncelikle en yakın PTT şubesinden şifre almaları gerekiyor. Ayrıca, internet bankacılığı, e-imza, mobil imza veya T.C. kimlik kartı gibi alternatif giriş yöntemleri de kullanılabilir.

KYK yurt ücretleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin gündeminde. 2024-2025 dönemi için güncel yurt ücretleri henüz açıklanmadı. Ancak, geçtiğimiz yılın ücretleri referans alınarak, tip 1 yurtlarda aylık 345 TL, tip 2 yurtlarda 405 TL, tip 3 yurtlarda 480 TL, tip 5 yurtlarda 510 TL ve tip 6 yurtlarda 570 TL ödenmişti. Yeni ücretlerin kısa süre içinde duyurulması bekleniyor.

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

KYK 2024-2025 yurt ücretleri ne kadar, kaç TL?

KYK yurtlarına başvuru yapmak isteyen öğrenciler, işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirler. E-Devlet giriş bilgilerine sahip olmayanlar, kimlikleriyle birlikte en yakın PTT şubesine giderek e-Devlet şifresi temin edebilir veya diğer giriş yöntemlerinden birini kullanarak başvurularını tamamlayabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN