Türkiye’nin büyük oteli iflasını verdi! Yüzlerce çalışan yeni iş arayışında! Tatil planları da iptal oluyor

Türkiye’nin büyük oteli iflasını verdi! Yüzlerce çalışan yeni iş arayışında! Tatil planları da iptal oluyor

Turizm sektörünü sekteye uğratan iflas haberi geldi. Yüzlerce çalışan yeni işlerini arıyor, tatil planı yapanlar tüm planlarını iptal ediyor. Türkiye’nin en büyük otel zincirleri arasında yer alan otel iflasını açıkladı. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin en büyük otel zincirleri arasında yer alan Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş. iflas ettiğini duyurdu. Tüm dünyada etkisini gösteren küresel kriz pek çok farklı alanda şirketlere iflasın eşiğine getiriyor. Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş.’ye üç ay süreyle geçici mühlet kararı verdi. 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 ay geçici millet kararı verilirken mahkeme şirketin mal varlıklarının korunması için tüm tedbirlerin alınmasına karar verdi.

ALACAKLILARA İTİRAZ HAKKI

Mahkeme geçici mühlet kararı ile birlikte alacaklıların 7 gün içerisinde mahkemeye itiraz ederek konkordato talebinin reddini isteme hakkına sahip olduğunu belirtti. Bu süreç kapsamında şirketin taşınmazlarının devri ve rehni gibi işlemlerde önlenmiş olacak.

Türkiye'nin otel devi iflasın pençesinde. Çalışan yüzlerce kişi kara kara düşünüyor

Şirket faaliyetlerinin devamı için gerekli olan makine ve araçların düzenli hacizlerinin kaldırılması kararı verilirken mal varlıklarının satışının tedbiren önlenebileceği de vurgulandı. Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş. için Mali Müşavir Uğur Can Karakuş, Hukukçu Bilirkişi Özge Kavuk ve Turizmci Bilirkişi Atilla Yıldırım geçici konkordato komiserleri olarak atandığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN