Kahramanmaraş'ta 2 noktada orman yangını

Kahramanmaraş'ta 2 noktada orman yangını

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan 11 saat süren müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangında 75 hektar orman zarar görürken, Pazarcık ilçesindeki orman yangınına ekiplerin müdahalesi ise devam ediyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi Narlı Mahallesi’nde dün saat 12.00 civarında orman yangını başladı. Anız yangınının ormana sıçraması sonucu çıkan yangını söndürmek için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Ekipler yangını kontrol altına almaya çalışırken, Türkoğlu ilçesi Cennetpınarı mevkisinde ikinci bir orman yangını çıktı. Aynı sebeple çıkan bu yangına da hızla müdahale edildi.

fas4f4.jpg

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü’nden 195 personel, 2 helikopter, 20 arazöz, 7 su tankı, 1 dozer, 10 ilk müdahale aracı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan 33 personel ve 10 araç olmak üzere toplam 228 personel ve 50 araç ile yapılan müdahale sonucunda Türkoğlu’ndaki orman yangını saat 01.00’de kontrol altına alındı.

75 hektar ormanın zarar gördüğü yangının ardından soğutma çalışmaları başlatılırken, Pazarcık’taki yangına müdahale devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN