Ünlü moda devine kayyum atandı! Bin 800 liraya yaptıkları ürünleri 91 bin liraya satmışlar

Ünlü moda devine kayyum atandı! Bin 800 liraya yaptıkları ürünleri 91 bin liraya satmışlar

Ünlü moda devi herkesi şaşkına çeviren bir skandalla gündeme bomba gibi düştü. Herkesin yakından tanıdığı o marka 1800 TL'lik ürünleri 91.000 TL’ye sattığı ortaya çıkınca ünlü moda devine kayyum atandı. İşte tüm detaylar…

Pahalı ürünleri ile bilinen dünyaca ünlü moda devi herkesi şaşkına çevirdi. Herkesin sık sık adını duyduğu ancak ürünlerinin yanından bile geçemediği o markanın satış politikası hayrete düşürdü. Hem işçileri sömürüyor hem de düşük maliyetli ürünleri uçuk fiyatlara satıyor. İtalya'da taşeron firmalara ürettirdiği çantaların maliyeti 1802 TL olarak görülürken marka bu ürünleri 91.400 TL'lik etiketle satışa çıkarıyor. Dünyada yakından bilinen 2 moda devi için soruşturma başlatıldı.

ÜNLÜ MODA DEVİNDE SKANDAL

Milano Savcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma, ünlü moda markası Dior’un İtalya’da taşeron firmalara ürettirdiği çantaların maliyetinin sadece 53 Euro (yaklaşık 1.802 TL) olduğunu ortaya çıkardı. Söz konusu çantalar, Dior mağazalarında 2.700 Euro (yaklaşık 91.400 TL) etiket fiyatıyla satışa sunuluyor.

Dior Shop Nagoya Japan Stok Fotoğraflar & Christian Dior - Designer Label'nin Daha Fazla Resimleri - Christian Dior - Designer Label, Mağaza - Perakende Satış Alanı, Alışveriş - iStock

Savcılar, bu taşeron firmalardaki kötü çalışma koşullarını ve işçilerin sömürülmesini soruşturuyordu. Özellikle küçük atölyelerde çalışan Çinli işçilerin adeta köle gibi çalıştırıldığı iddia ediliyor. Benzer bir soruşturma, başka bir moda devi olan Armani için de yürütüldü. Bu soruşturmada, Armani’nin 99 dolara (yaklaşık 3.200 TL) mal olan çantaları 1.900 dolara (yaklaşık 60.800 TL) sattığı tespit edildi.

GIORGIO ARMANI, ASPEN'de İLK POP-UP MAĞAZASINI AÇTI | Times De Luxe

Savcılar, her iki moda devinin de İtalya’daki üretim operasyonlarına kayyum atanmasına karar verdi. Mahkeme, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve işçilerin haklarının korunması amacıyla bu kararı aldı. Dior ve Armani’nin üretim süreçlerindeki bu ciddi ihlaller, moda endüstrisinde büyük yankı uyandırdı.

Kayyum atamasıyla birlikte, Dior ve Armani’nin İtalya’daki üretim tesislerindeki koşulların denetlenmesi ve iyileştirilmesi bekleniyor. Bu durum, moda dünyasında büyük bir değişimin habercisi olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN