Bizans dönemi kalıntılarında gömülü çocuk sayısı artıyor: Diyarbakır'da gömülü çocuk mezarı sayısı 60'a çıktı

Bizans dönemi kalıntılarında gömülü çocuk sayısı artıyor: Diyarbakır'da gömülü çocuk mezarı sayısı 60'a çıktı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki eski bir taş ocağı olduğu düşünülen alanda yapılan arkeolojik kazılarda, gömülü çocuk sayısı 60'a ulaştı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde geçen yıl 54 çocuğun mezarının bulunduğu kazı alanında bu yıl 6 çocuğun daha mezarı keşfedildi.

İnkaya Mahallesi'nde yapılan yüzey araştırmaları sırasında, Bizans İmparatoru I. Anastasius dönemine ait bir sikkenin bulunmasının ardından Diyarbakır Müze Müdürlüğü, 2021 yılında bölgede kazı çalışmalarına başladı. Bu çalışmalar, 15'i uzman olmak üzere 40 kişilik bir ekip tarafından yürütülüyor.

28 Haziran'da yeniden başlatılan kazılarda, 0-6 yaş arasındaki 6 çocuğun daha mezarı bulundu. Bulunan kemikler, incelenmek üzere Müze Müdürlüğü'nün kazı evinde muhafaza altına alındı.

Kazı çalışmalarının, hava koşullarının elvermesi durumunda yıl sonuna kadar devam etmesi planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN