Sütten 30 kat kalsiyum fazla var! Tok tutuyor, metabolizmayı hızlandırıyor: Turistlerin de gözdesi oldu

Sütten 30 kat kalsiyum fazla var! Tok tutuyor, metabolizmayı hızlandırıyor: Turistlerin de gözdesi oldu

Türkiye'ye gelen turistler bunu tüketmeden geri dönemiyor. Hem tok tutuyor hem de metabolizmayı takır takır çalıştırıyor. Sütten 30 kat daha fazla Kay suyu içeren bu ürün turistlerin de yeni gözdesi olarak biliniyor. Türkiye'de sıkça tüketilen besinler Yurt dışından gelen binlerce kişinin de dikkatini çekiyor.

Yurt dışında ve Türkiye'de farklı beslenme alışkanlıkları bulunurken Türkiye'de daha çok sağlıklı besinlerin tüketilmesine yönelik alışkanlıklar benimseniyor. Bireysel ihtiyaçların çeşitlenmesinin yanı sıra beslenme alışkanlıkları da değişiklik göstermektedir. Vücudun kalsiyum ihtiyacını karşılamak için özellikle yoğurt, süt gibi ürünler tüketilirken bu gıda sütten tam 30 kat daha fazla kalsiyum içermektedir.

YÜKSEK PROTEİN İÇERİYOR

Düşük yağlı ve yağsız olarak tercih edilebilen süzme yoğurt, yüksek miktarda protein içeriği ile birçok kişinin tercihi oluyor.Vücutta kas gelişimi ve onarımında kritik bir rol oynayan protein düzenli olarak tüketilmesi ile birlikte vücudun ihtiyaç duyduğu protein kaynağını tamamlamaktadır.

Süzme Yoğurt Nasıl Yapılır? Pratik Tarifler - Trendyol Blog

Sindirim sistemi sağlığını destekleyen probiyotikler özellikle süt yoğurt gibi ürünlerin içerisinde bulunmaktadır. Süzme yoğurtta son derece etkili bir probiyotik kaynağı olarak biliniyor. Probiyotikler içerisinde bulunan bakteriler bağırsak sağlığını koruyarak insanların çeşitli hastalıklara karşı korunmasına destek olmaktadır.

KALSİYUM AÇISINDAN SON DERECE ZENGİNDİR

Kemik sağlığı için önemli bir yere sahip olan kalsiyum proteini ise süzme yoğurt içerisinde yüksek oranda bulunmaktadır. Süzme yoğurt içerisinde bulunan yüksek orandaki kalsiyum kemik güçlenmesine destek oluyor.

Evde süzme yoğurt yapımı #evdekal - YouTube

Süzme Yoğurdun içerisinde normal yoğurda göre daha az laktoz bulunmaktadır. Laktoz intoleransı bulunan bireyler için daha kolay sindirim sağlayan süzme yoğurt bu özelliği nedeniyle pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.

UZUN SÜRE TOKLUK SAĞLIYOR

Yüksek protein içeriği ile birlikte uzun süre tokluk hissiyatı sağlayan süzme yoğurt, özellikle kilo kontrolü açısından büyük avantaj sağlamaktadır. Açlık süresini uzatarak dengeli bir beslenme düzeni oluşturan bireyler süzme yoğurt tükettiğinde daha uzun süre tok kalmaktadır.

Evde Süzme Yoğurt Nasıl Yapılır? Püf Noktaları - Yemek.com

Süzme yoğurdu yüksek protein ve düşük yağ içeriği mi metabolizmanın hızlanmasına da katkı sağlıyor. Kilo yönetimini destekleyen süzme yoğurt metabolik faaliyetlerin daha verimli çalışmasına yardımcı olmaktadır. Süzme yoğurt besin değerinin yüksek olması nedeniyle de birçok kişinin tercihi oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN