Tesla'nın selası okunuyor! Sektöre iddialı girmişti resmen patladı: Satışları gören inanamadı

Tesla'nın selası okunuyor! Sektöre iddialı girmişti resmen patladı: Satışları gören inanamadı

Elektrikli otomobil pazarındaki hızlı büyüme Tesla’ya yaramadı! Tesla'nın selası okunuyor! Sektöre iddialı giren elektrikli otomobil devi resmen patladı! Uzmanların dedikleri oldu. Satışları gören inanamadı...

Elektrikli otomobil devi Tesla, 2024 yılı ikinci çeyrek araç üretim ve teslimat raporunu açıkladı. Uzmanların beklediği gibi, Tesla’nın teslimat sayıları geçen yılın aynı dönemine göre düşüş yaşadı, ancak bu düşüş beklenenden daha az oldu. Şirket, 2024'ün ikinci çeyreğinde teslimatlarda yüzde 4,8 oranında bir düşüş yaşadı; analistler bu oranın yüzde 6 olmasını bekliyordu.

2024 İKİNCİ ÇEYREK ÜRETİM VE TESLİMAT RAKAMLARI

Tesla, ikinci çeyrekte toplamda 410,831 adet araç üretti. Bu üretimin büyük kısmını, 386,576 adet ile Model 3 ve Model Y oluştururken, geri kalan 24,255 adetlik kısmı Model S, Model X, Cybertruck ve diğer modeller oluşturdu. Teslimat tarafında ise Tesla, toplamda 443,956 adet araç teslim etti. Bu teslimatların 422,405 adeti Model 3 ve Model Y, 21,551 adeti ise Model S, Model X ve diğer modellerden oluştu.

YILLIK VE ÇEYREKLİK PERFORMANS

Tesla’nın ikinci çeyrek teslimat rakamları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,8 oranında düşüş gösterdi. Ancak, bir önceki çeyreğe göre teslimatların yüzde 14 oranında arttığı görülüyor. İlk çeyrekte 386,810 adet teslimat gerçekleştiren Tesla, ikinci çeyrekteki artışla birlikte 2024 yılının ilk yarısında toplamda 830,776 adet araç teslim etmiş oldu.

Tesla, ikinci çeyrekte ayrıca 9,4 GWh enerji depolama sistemi kurulumunu gerçekleştirdi. Bu, şirketin şimdiye kadarki en büyük üç aylık kurulumu olarak dikkat çekiyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, 2024 yılı toplamında teslimatların geçen yıla göre artmasını bekliyor. Ancak, elektrikli otomobil pazarındaki büyümenin yavaşlaması ve rekabetin artması, bu hedefi zorlaştırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN