Ucuz altın almanın tüyosu: Ne kesme ne gram! İslam Memiş'ten 'som altın' önerisi

Ucuz altın almanın tüyosu: Ne kesme ne gram! İslam Memiş'ten 'som altın' önerisi

Altın yatırımcılarının meraklı sorusuna uzman isim net yanıt verdi. Ne kesme ne gram! Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ucuz altın almanın tüyosunu verdi. İslam Memiş'ten 'som altın' önerisi...

Güvenli liman olarak bilinen altın yatırımcılarının merakla cevabını aradığı soru sonunda yanıt buldu. “Altını bankadan almak mı daha avantajlı yoksa kuyumcudan almak mı?”

ALTINI NEREDEN SATIN ALMAK GEREKİYOR?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, konuya ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Ucuz altın almanın formüllerini açıklayan Memiş, altının kullanışlı bir yatırım aracı olarak değerlendirildiğini ve alım işlemlerinde komisyon gibi ek masrafların söz konusu olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Kullanışlı bir yatırım aracı olarak değerlendirilen altında alım işlemlerinde komisyon gibi ek masraflar söz konusu olmuyor. Yüzde sıfır stopaj fırsatı sağlaması bir yana kullanıcı dostu ve kolay saklanabilme özellikleriyle uzmanlar tarafından öneriliyor.”

Memiş, madenden çıkarıldığı gibi altının saf hali ile satışa sunulabildiğini, işlenmemiş som altının çok daha ucuz bir fiyata elde edilebildiğini belirterek “Madenden çıkarıldığı gibi altın saf hali ile satışa sunulabiliyor. Henüz işlenmemiş hali ile som altın çok daha ucuz bir fiyata elde edilebiliyor. Fakat bunun için kilo ile satın almanız gerekiyor. Satın aldıktan sonra som altını kuyumcularla anlaşarak işleyebilir ve kar elde edebilirsiniz.

Öte yandan, Kapalıçarşı ve Harem, altın madenciliği yapan şirketlerden som altın ve e-Ticaret sitelerinden toptan altın alınabiliyor. Altının miktarına göre bu gibi alımlarda indirimli fiyatlar uygulanabiliyor. İran’dan gelen ucuz altınlar için Van ili de seçenekler arasında bulunuyor.”

ALTINI BANKADAN MI ALMALI KUYUMCUDAN MI?

Yatırımcıların aklındaki “Altını bankadan almak mı daha avantajlı yoksa kuyumcudan almak mı?” sorusuna yanıt veren Memiş şu şekilde konuştu:

“Diğerlerine göre hurda altın çok daha uyguna satın alınabiliyor. Bunun sebebi ise henüz işçiliğin yansıtılmamış olması. Yurttaşların kuyumculara sattıkları altın, hurda fiyatından satın alınarak atölyelerde yeniden işlenir. Kuyumcudan ya da bankadan altın almaya karar vermek için yatırımın süresi dikkate alınmalı. Alım satım yapılacaksa bankadan almak daha karlı olur. Ancak eğer uzun vadeli bir yatırım düşünülüyor ise de bunun için kuyumcu tercih edilir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN