Ayşe Ateş'ten dava dosyasını genişletecek ifade: Ölüm talimatını Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter verdi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada dördündü duruşma bugün saat 09.00'da başladı. Dün, sanıkların avukatlarının savunmaları alınırken bugün Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş savunmasını yaptı. Ateş'in beyanına göre Sinan Ateş ölmeden önce kendisine, MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'in verdiği talimat sonucunda Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın kiralık katil aradığını söylediğini ifade etti.

Ankara'da 30 Aralık 2022'de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın dördüncü celsesi, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülmeye başlandı. Duruşmaya 22 sanık, taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, kardeşleri ve yakınları katıldı. Bugün ifade verecek isimler arasında Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş de yer alıyor.

ÖZGÜR ÖZEL SALONDA YERİNİ ALDI

Duruşmaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Selcan Hamşioğlu ile milletvekilleri Metin Ergun ve Yavuz Aydın, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftçi ve Murat Bakan, CHP Milletvekili Sibel Suiçmez katıldı.

SANIK SAVUNMALARI TAMAMLANDI

Pazartesi günü başlayan duruşmada, dün itibarıyla sanıkların savunmaları tamamlandı ve avukatların beyanlarına geçildi. Dünkü celsede 19 sanık avukatının beyanları dinlendi. Bugünkü duruşmada ise avukat beyanlarının alınmasına devam edilmesi ve ardından müşteki Ayşe Ateş'in dinlenmesi bekleniyor.

AYŞE ATEŞ'İN BEYANLARINA GEÇİLDİ

Duruşma ara sonrası Ayşe Ateş'in beyanlarıyla devam etti. Ayşe Ateş, eşi Sinan Ateş'in kendisine suikast hakkında daha önce aldığı duyumlarla ilgili verdiği bilgileri anlattı.

"Şu an bunları ilk defa anlatacağım çünkü beni de öldürürler diye korktum. Bugün bunları burada söylemezsem bir daha söyleyemem çünkü bana ne olur bilmem. Ölürsem bunlar mezara gitmesin benle" diyen Ateş, şunları söyledi:

'TALİMATI SEMİH YALÇIN VE İZZET ULVİ YÖNTER VERMİŞ'

"Sinan Ateş tam olarak şunu söyledi: 'Ayşe; Ulvi İzzet Yönter ve Semih Yalçın, Olcay Kılavuz ve Ahmet Yiğit Yıldırım'a talimat vermiş, onlar da kapı kapı dolaşıp kiralık katil arıyorlar.'"

MHP'li Yönter: AYM'yi ya kapatacağız ya da yeniden yapılandıracağızMHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter

MHP'li Semih Yalçın: Cumhur İttifakı'nın ortak paydası Türk milletinin dokunulmaz haklarıdırMHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın

Ayşe Ateş suikast talimatının MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'den geldiğini iddia etti

"Asıl failler dışarıda ki, devlet bana koruma verme gereği duydu. Bu devlet namusunu temizleyecek, bana borcu var" ifadelerini kullanan Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in zamanında MHP'den emir alarak 'birilerini dövdürdüğünü' belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

"Evet, Sinan birilerini dövdürdü. Karşıma alıp, 'Sen akademisyensin, yakışıyor mu?' dedim. 'Ben MHP genel merkezinden gelen talimatları yapıyorum. Yapmazsam bana da ceza keserler' karşılığını verdi."

AYŞE ATEŞ'TEN BAHÇELİ'YE İSİMSİZ TEPKİ TEPKİ

İsim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Ayşe Ateş, "Bizim de bildiklerimiz var" diyen Bahçeli'ye "Beyefendinin bildiği ne var? 18 aydır ağzını açmadı" dedi.

İSMİNİ VERDİKLERİNİN İFADESİNİN ALINMASINI İSTEDİ

Ayşe Ateş son olarak dosyası ayrılan 17 kişi hakkındaki soruşturmanın bu dosya ile birleştirilmesini ve bugün ismini verdiği tüm şüphelilerin de ifadesinin alınmasını istedi.

ATEŞ'İN KARDEŞLERİ DİNLENDİ

Sinan Ateş'in kardeşi Selma Kazanç ise dedesi, babası ve annesinin ülkücü olduğunu, bu camiaya lafının olmadığını belirtti.

Kazanç, "Ülkü Ocaklarının birçok kurumunda görev aldık bundan da gurur duyuyorum ama içine sızmış insanların asla bizim olduğumuz dönemdekilerle ilgisi yok. Ben MHP'ye, Ülkü Ocaklarına iftira atmam. Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz'un bir karın ağrısı vardı. Kılavuz ve Yıldırım'ın sürekli tehditleri devam etti. Sonraki süreçte evde otururken Sinan, 'Benim kalemimi kırmışlar. Bunların derdi benim canımla' dedi." ifadelerini kullandı..

Sinan Ateş'in kardeşi Sevda Ateş Yörükoğlu da adalet istediklerini belirterek, Türk adaletine güvendiklerini söyledi.

Kardeşinin tehditler nedeniyle çelik yelek giymeye başladığını anlatan Yörükoğlu, "Çelik yelek giydikten sonra bizim dikkat etmemizi söyledi. Sinan'a bir çok yerde suikast uygulanmaya çalışıldı. Eray Özyağci, Sinan'ı öldürdüğünü, Doğukan Çep azmettirdiğini söylüyor. Evet, Sinan'ı Eray öldürmüş olabilir ama Eray sadece tetiği çekti. Doğukan da sadece azmettirici olduğunu iddia ediyor. Sinan'ın katilleri ne Eray'dır ne de Doğukan'dır. MHP'nin içinde olan insanlardır." beyanlarında bulundu.

YARIN DEVAM EDECEK

Beyanların ardından mahkeme başkanı 4. celsenin sona erdiğini bildirdi. Ancak daha sonra kararları yazmak için duruşmanın devam edeceğini söyledi.

ANNE SANİYE ATEŞ FENALAŞTI, DURUŞMAYA 10.50'YE KADAR ARA VERİLDİ

Müşteki ifadelerinin alınmasına başlandı. İlk ifade veren Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş fenalaşarak duruşma salonundan çıkarıldı. Duruşmaya ara verildi. Ayşe Ateş, Saniye Ateş fenalaşınca, “Bu kadın burada ölürse hesabını vereceksiniz” diye bağırdı.

İFADE ÖNCESİ ATEŞ'TEN AÇIKLAMA

Mahkemede ifade vermeden önce açıklama yapan Ayşe Ateş, "Bugünkü duruşmada, sanıkların yaptığı gibi katillerden kahraman yaratma hikayelerini değil, Sinan hayattayken yaşadıklarımızı, Sinan’ın bana anlattıklarını ve canilerin bize yaşattıklarını anlatacağım. Hiçbir ismi atlamadan, tıpkı ilk gün hastanede savcıya verdiğim ifadede olduğu gibi" dedi.

MAHKEME BAŞKANI, DOĞUKAN ÇEP'İ UYARDI

Duruşmanın başlangıcında Mahkeme Başkanı, cinayeti azmettirmekle suçlanan tutuklu sanık Doğukan Çep'in önceki celselerde jandarma nezaretinde tuvalete giderken müştekilerin bulunduğu tarafa dönüp tehditkar şekilde başını salladığını belirtti ve Çep'i bu davranışı nedeniyle uyardığını söyledi.

Duruşma, tasarlayarak kasten öldürmeye yardım suçlamasıyla yargılanan ve Doğukan Çep'in kaldığı oteli ayarladığı iddia edilen Alper Atay'ın avukatının savunmasıyla başladı. Avukat Engin Çelebi, müvekkilinin olaya dahil olmadığını belirterek, yılbaşı gecesini Çep'in bulunduğu otelde geçirdiğini ve ardından normal hayatına devam ettiğini ifade etti. Çelebi, otel sahibi Gökhan Türkmen'in müvekkilinin Çep için oda ayarladığı ve parasını ödediği yönündeki iddialarının tanıklar tarafından yalanlandığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN