Yüzde 65 zam korkusu kiracıları harekete geçirdi! Ev bulmak zorlaşacak: Kiracılar zam gelmeden ev arıyor

Yüzde 65 zam korkusu kiracıları harekete geçirdi! Ev bulmak zorlaşacak: Kiracılar zam gelmeden ev arıyor

Kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlıklar gündemin vazgeçilmez konuları arasında yer alıyor.%25'lik zam sınırının kaldırılması ile birlikte kiracıları bu kez de %65 zam korkusu sardı. Bu gidişle ev bulmak çok daha zor olacak. Herkes zam gelmeden ev arayışına başladı.

Haziran 2022 yılından bu yana uygulanan %25'lik zam sınırlaması 1 Temmuz itibarıyla sona erdi. Kiracıları Temmuz korkusu sararken zam gelmeden ev arayanlar da her gün artıyor. Yeni dönemde kira artışlarında beklenen sınır %65,07 oldu. Bundan sonraki süreçte kira oranları Tüketici Fiyat Endeksi yani TÜFE rakamlarına göre belirlenecek. Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, geçtiğimiz yıla göre kiraların %5 ile 10 arasında düştüğünü söyledi. Taylan vatandaşların oturduğu semti değiştirmek istediğini belirterek uygun fiyata ev bulmanın zorlaştığını vurguladı.

FİYATLAR YÜKSELECEK

6 Şubat depremleri ve Ukrayna Savaşı derken Antalya, Mersin, Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirlerde 2023 yılında ev bulmak neredeyse imkansız bir hal aldı. Ev bulmakta zorlanan vatandaşları işaret eden Taylan, "Buralardan gelen kişilerin birçoğu kendi iline döndü. Bu nedenle arz talep dengesinde bir problem yok ev var ancak fiyatlar yüksek.” dedi.

ev-sahibi-kiraci.jpg

Kiracı ve ev sahiplerinin anlaşamaması durumunda uygun fiyata ev bulmanız zor olduğunu işaret eden Taylan, kiraların düşmesi isteniyorsa devlet eliyle satılık ya da kiralık konutların piyasaya arz edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

HERKES EV ARAMAYA BAŞLADI

Haber Global'de yer alan bilgiler doğrultusunda Emlakçı Şaban Özdemir, uygulamanın sona ermesi ile birlikte ev değiştirenlerin artacağını da belirtti. Özdemir, "Kiracıların birçoğu tedirgin. Zamları karşılayamayacak kiracılar ev arayışına başladı. Daha kira artışı yapılmadan ev soranlar oldu" sözlerini dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN