CHP'li İlgezdi paylaştı: Cezaevlerindeki çocuklar için Adalet Bakanlığı'ndan şok eden yanıt

CHP'li İlgezdi paylaştı: Cezaevlerindeki çocuklar için Adalet Bakanlığı'ndan şok eden yanıt

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, cezaevlerinde anneleriyle yaşayan 0-6 yaş arası çocukların durumu hakkında bilgi talep etti. Ancak, Adalet Bakanlığı'ndan 8 ay sonra gelen yanıtta, "İstatistik Bürosunda veri bulunmamaktadır" ifadesi yer aldı. İlgezdi, Bakanlığın bu cevabına tepki göstererek, "Veri tutulmuyorsa, 0-6 yaş arası çocukların gelişimleri ve ihtiyaçları nasıl karşılanıyor? Bu durum, bebek ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını yok sayan bir yaklaşımı ortaya koyuyor" dedi.

Cezaevlerindeki Çocuklar İçin Adalet Bakanlığı'ndan Şok Eden Yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, cezaevlerinde anneleriyle birlikte yaşamak zorunda kalan 0-6 yaş arası çocukların durumu hakkında bilgi edinme başvurusunda bulunmuştu. Ancak, Adalet Bakanlığı'ndan gelen cevap, tam 8 ay sonra ulaştı ve büyük bir skandalı gözler önüne serdi. Bakanlık, resmi yanıtında "Söz konusu başvuruya ilişkin olarak İstatistik Bürosunda veri bulunmamaktadır" ifadesini kullandı.

Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Bakanlığın bu cevabına sert tepki gösterdi. İlgezdi, "2021 yılında Bakanlık 345 çocuğun anneleriyle birlikte kaldığını açıklamıştı. Şimdi ise böyle bir veri yok diyorlar. Bu skandal bir karar. Bakanlık, cezaevinde anneleriyle kalan çocukların verilerini tutmadıklarını iddia ediyor. Eğer gerçekten veri tutulmuyorsa, 0-6 yaş arası çocukların gelişimleri ve ihtiyaçları nasıl karşılanıyor? Bu durum, bebek ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını yok sayan bir yaklaşımı ortaya koyuyor. Çok yazık" dedi.

VERİ Mİ TUTULMUYOR, GİZLENİYOR MU?

CHP'li İlgezdi, cezaevlerinden şeffaf bilgi alınamadığını belirterek, "Covid döneminde kaç mahpusun Covid olduğu, uygun şartlarda tutulup tutulmadığı, kaç ölümün yaşandığı gibi hayati sorular yanıtsız kalmıştı. Şimdi de hapiste anneleriyle kalan çocuk sayısı ısrarla gizleniyor. Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği'nin (CİSST) tespitlerine göre şu anda cezaevlerinde 0-6 yaş arası 552 çocuk bulunuyor. Ancak Bakanlık bu sayıyı bilmediğini iddia ediyor. Eğer gerçekten bilmiyorlarsa o koltuklarda ne işiniz var? Sayın Bakan ve tüm yöneticilerin istifa etmesi gerekiyor. Bakanlığın veri gizlemesinin arkasında, sayıların artışı var. Aldığımız bilgilere göre, sayı CİSST tespitlerinden çok daha fazla. Sayı o kadar artmış ki, Bakanlık sayıyı gizlemek için veri paylaşmıyor!" ifadelerini kullandı.

Bu gelişme, cezaevlerinde anneleriyle birlikte yaşayan çocukların durumunun takip edilmediği ve ihtiyaçlarının göz ardı edildiği endişelerini artırıyor. İlgezdi'nin açıklamaları, Adalet Bakanlığı'nın bu konuda daha şeffaf ve sorumluluk sahibi olması gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN