Piyasalarda büyük depreme hazır olun! Ünlü ekonomist tarih vererek uyardı: Geliyor gelmekte olan

Piyasalarda büyük depreme hazır olun! Ünlü ekonomist tarih vererek uyardı: Geliyor gelmekte olan

Yatırımcıları yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Ünlü ekonomist tarih vererek piyasaları ciddi derecede etkileyecek konulara değindi. İşte ünlü ekonomistten yatırımcıları ilgilendiren açıklamalar…

ZEYNEP ORHAN

Hem dış etkenler hem iç etkenler yatırımcıların hangi alana yatırım yapacaklarını etkilerken özellikle de son dönemde yaşanan olaylar piyasayı ciddi derecede etkiledi. Hal böyle olunca yatırımcıların da kafası karıştı. Bu kapsamda ise ünlü ekonomistlerin görüşleri merak konusu oldu. Ünlü ekonomist Atılım Murat, önümüzdeki dönemi işaret ederek uyarılarda bulundu.

Ekonomi Gazetesi yazarı Atılım Murat, yatırımcıları sonbaharda bekleyen çalkantılı günlere karşı uyardı. Murat'a göre, düşük oynaklık ve sakin piyasa ortamı yanıltıcı olabilir. Amerikan ekonomisindeki yavaşlama, ABD başkanlık seçimleri ve jeopolitik riskler piyasaları altüst etmeye hazır.

yeni-proje-3.jpg

TÜRKİYE'DEKİ YATIRIMCILAR NEDEN TEDİRGİN?

Murat, Türkiye'deki yatırımcıların özellikle tedirgin olduğunu belirtiyor. Sebep ise dış faktörlerden ziyade iç etkenler. Eylül-Ekim dönemi için "piyasalar karışacak" söylentileri giderek yayılıyor.

DOLAR/EURO PARİTESİ VE FAİZ FARKLARI

Euro/Dolar paritesindeki düşük oynaklık, Türk Lirası için "carry trade" fırsatı sunsa da, doların faiz avantajı dikkat çekiyor. Amerikan borsalarındaki zirve seviyeleri de göz önünde bulundurulduğunda, faiz farkları sonbaharda belirleyici olabilir.

yeni-proje-4.jpg

SEÇİMLERİN PİYASALARA ETKİSİ

ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken belirsizlik artıyor. Adayların ekonomi politikaları arasındaki zıtlık, piyasalarda kısa vadeli dalgalanmalara yol açabilir. Ancak Murat, seçim sonuçlarının uzun vadeli etkileri konusunda iyimser.

yeni-proje-5.jpg

HAZIRLIKLI OLUN!

Atılım Murat'ın uyarıları, yatırımcıları sonbaharda yaşanabilecek dalgalanmalara karşı hazırlıklı olmaya çağırıyor. Reel sektör ve yatırımcılar, bu tür belirsizliklerden faydalanmayı bilmeli.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN