O ilimizde petrol heyecanı! Mahalleli havalara uçuyor: Rezerv miktarı ve kalitesi değerlendirilecek

O ilimizde petrol heyecanı! Mahalleli havalara uçuyor: Rezerv miktarı ve kalitesi değerlendirilecek

Türkiye'de petrol çalışmaları devam ederken herkesin gözü o şehre çevrildi. Petrol arama çalışmaları doğrultusunda 3. kez sondaj çalışması başlatılırken 9,5 milyon TL proje mahalleliyi de sevinçten havalara uçuruyor. İşte tüm detaylar…

Adana Kozan ilçesi Eskimantaş Mahallesi'nde 3. kez petrol kuyusu için sondaj çalışmalarına başlandı. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) bünyesinde ruhsatı alınan Era Enerji Servis Hizmetleri ve Petrol Ticaret Limited Şirketi Avcı sondaj firması çalışmalarda son aşamayı tamamladı. Proje doğrultusunda 3000 metrekarelik alanda sondaj çalışmaları planlanırken 1750 metre derinliğine kadar inileceği belirtildi. Sondaj çalışması ile birlikte petrol rezerv miktarı ve kalite uygunluğu üzerinde değerlendirmeler yapılacak.

PETROL HEYECANI SÜRÜYOR

Bölgede çalışmalar devam ederken mahalleli ise petrol bulunması durumunda büyük bir sevinç yaşayacak. Mahalle esnaflarından Sedat Eroğlu, yaklaşık 45 gün önce bölgede sondaj çalışmalarının başlatıldığını ifade etti. Bölge esnafı olarak çalışanlara katkı sağladıklarını dile getiren Eroğlu, bölgede petrol rezervi çıkar umuduyla gelecek İyi bir haberi beklediklerini aktardı.

Kozan'da petrol için 3. sondaj vuruluyor

Geçtiğimiz yıllarda iki sondaj çalışması yapılan bölgede Eskimantaş-1 petrol arama kuyusunda petrol bulunduğunu dile getirirken petrol kalitesinin yeterli bulunmaması gerekçesiyle kuyunun kapatıldığı da bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN