O illerde arsası olan köşelik oldu! Ev alamayan o illerden arsa bakıyor: İşte en çok arsa satılan bölgeler

O illerde arsası olan köşelik oldu! Ev alamayan o illerden arsa bakıyor: İşte en çok arsa satılan bölgeler

Son zamanların en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri arsalar oldu. Öyle ki insanlar artık ev almak yerine arsa almayı tercih ediyor. Bu kapsamda o illerden arsa alanların ise daha karlı olduğu söyleniyor. İşte en çok arsa satan bölgeler…

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, konut fiyatlarının son dönemde fahiş artışlar yaşaması vatandaşları ev almak yerine arsa almaya ittiren önemli bir faktör oldu. Özellikle de geçtiğimiz seneden bu yana vatandaşların arsalara olan talebi arttı. Bu kapsamda en çok tercih edilen bölgeler ise yapılan bir anket sonucu ortaya çıktı.

yeni-proje-42-003.jpg

ARSA RAPORU YAYINLANDI

Gayrimenkul Listeleme Platformu Emlakjet, 2024 Haziran ayına ilişkin Gayrimenkul Raporu'nu yayımladı.

Gayrimenkul listeleme platformu Emlakjet, 2024 Haziran ayına ilişkin Gayrimenkul Raporu'nu yayımladı. Raporda, arsa yatırımlarına olan ilgi ve tercih edilen bölgeler hakkında dikkat çeken veriler paylaşıldı.

Emlakjet’in raporuna göre, katılımcıların yüzde 57’si arsa yatırımına olumlu yaklaşırken, bu eğilim yatırımcıların gelecekteki mülk tercihlerinde arsayı öncelikli seçenek olarak görmelerine işaret ediyor.

yeni-proje-43-003.jpg

BÖLGESEL TERCİHLER

Arsa yatırımlarında bölgesel tercihler önemli bir yer tutuyor. Yüzde 37’lik bir kesim, arsa yatırımı için Marmara Bölgesi’ni en öncelikli tercih olarak belirlerken, yüzde 26 ile Ege Bölgesi ikinci sırada yer aldı. Akdeniz Bölgesi yüzde 16 ile üçüncü, Karadeniz Bölgesi ise yüzde 15 ile dördüncü tercih olarak öne çıktı.

GÜVENLİK VE ALTYAPI ÖN PLANDA

Yatırımcıların arsa seçimi yaparken dikkate aldığı faktörler arasında, deprem riskine karşı güvenli bölgeler, gelişmiş sağlık ve eğitim olanakları, iyi ulaşım ve altyapı gibi kriterler öne çıkıyor. Bu faktörler, bölgesel tercihleri etkileyen en önemli unsurlar arasında yer alıyor.

yeni-proje-44-002.jpg

YATIRIM KRİTERLERİ

Emlakjet’in Haziran ayı anketine göre, arsa alımında en önemli kriter, katılımcıların yüzde 40’ı için arsanın imara açık olması olarak belirtilirken, yüzde 20’lik bir kesim için lokasyon öncelikli bir faktör olarak görülüyor.

KULLANICILARIN YATIRIM NİYETLERİ

Emlakjet kullanıcılarının yüzde 45’i, hayalindeki bahçeli eve kavuşmak için arsa yatırımı yaparken, yüzde 20’lik bir grup ise arsayı yatırım amacıyla satın almayı planlıyor. Bu veriler, arsa yatırımının sadece konut inşası değil, aynı zamanda yatırım amaçlı alımlar için de tercih edildiğini gösteriyor.

yeni-proje-45-001.jpg

ÖZELLİKLE O BÖLGELER TERCİH EDİLİYOR

Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, konut almak isteyenler arsa yatırımına yönlendirildiğini ve emlak sektöründe de durgunluk yaşandığını belirterek şunları söyledi:

"2023 yılında ivme kazanan arsa yatırımı, güncelliğini korumaya devam ediyor. Anket sonuçlarımız, yatırımcıların bu alana ilgisinin arttığını ve arsa yatırımını barınma ihtiyacına bir alternatif olarak gördüklerini gösteriyor.

Özellikle sonuçlarda görüldüğü üzere Marmara ve Ege bölgeleri arsa yatırımı için cazip bir seçenek sunuyor. Bu bölgeler, gelişmiş ekonomileri, turizm potansiyelleri, doğal güzellikleri, ulaşım imkanları ve modern altyapıları ile yatırımcılara yüksek getiri ve uzun vadeli değer artışı imkânı sunuyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN