Erdoğan'dan Narin açıklaması: Adli sürecin bizzat takipçisi olacağım

Erdoğan'dan Narin açıklaması: Adli sürecin bizzat takipçisi olacağım

Diyarbakır'da 19 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölü bulunmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Narin’i katledenlerin adalet önünde mutlaka hesap vermesini sağlayacağız. Narin evladımızı bizden kopartanların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum." dedi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 19 gündür aranan Narin Güran'dan Türkiye'yi yasa boğan haber geldi. Narin'in cansız bedeni evine 1 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde bulundu.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konup dere kenarına getirildiği, suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin de ağaç dalları ve taşlarla doğal bir görüntü verecek şekilde kapatıldığının tespit edildiğini söyledi.

Narin'in ölümüne ilişkin 21 kişi gözaltına alındı.

'ADLİ SÜRECİN BİZZAT TAKİPÇİSİ OLACAĞIM'

Soruşturmaya dair ilk kez açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Narin'in acı haberinin hepimizi derinden yaralandığını belirterek Allah'tan rahmet diledi. Narin'i katledenlerin adalet önünde hesap vermesini sağlayacaklarını aktaran Erdoğan, "Narin evladımızı bizden kopartanların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum." dedi.

Erdoğan paylaşımının tamamında şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bu sabah na’şına ulaşılan Narin kızımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Canice, vahşice katledilen Narin’in acı haberi hepimizi derinden yaraladı; üzüntümüzün tarifi yok.

Narin kızımızın kayıp ihbarının alınmasından itibaren güvenlik güçlerimiz çok yoğun bir şekilde kendisine canlı ulaşmak için gayret gösterdiler. 19 gün boyunca süren aramalar neticesinde maalesef yüreklerimize su serpen bir haber alamadık.

Narin’i katledenlerin adalet önünde mutlaka hesap vermesini sağlayacağız.

Narin evladımızı bizden kopartanların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN