Markete koşun, pazartesi günü zam geliyor! Fiyatlar yüzde 40 artacak: Duyan stok yapıyor

Markete koşun, pazartesi günü zam geliyor! Fiyatlar yüzde 40 artacak: Duyan stok yapıyor

Market raflarında peş peşe yansıyan zamlara bir yenisi geliyor! Alabilen alsın, pazartesi günü zam gelecek! Evlerin vazgeçilmezine yüzde 40 zam geliyor! Duyan stok yapıyor...

Türkiye'de birçok evin vazgeçilmezi olan kahve ile ilgili kötü haber geldi. Alınan karar duyuruldu, pazartesi günü itibarıyla geçerli olacak.

Milyonlarca kahve tüketicisini yakından ilgilendiren haber geldi. Türkiye'de kahve fiyatlarına, küresel piyasalardaki artışlar ve tedarik zincirindeki sıkıntılar nedeniyle yüzde 40 oranında zam yapılacağı açıklandı. Özellikle kahve tutkunları için zorlayıcı olacak bu fiyat artışı, uluslararası gelişmelerin de etkisiyle pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girecek.

Kahvenin de tadı kaçtı: Kahve fiyatları son 10 yılın zirvesine çıktı – HABERETKİN

ZAM KARARI PAZARTESİ GÜNÜ YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR

Küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ve Türkiye'deki yüksek enflasyon, kahve fiyatlarına da yansıdı. Kahve üreticileri, artan maliyetler ve tedarik zincirindeki sorunlar nedeniyle yüzde 40’lık bir zam yapma kararı aldı.

Kahve fiyatlarının bu kadar ciddi bir artış göstermesinde, küresel tedarik zincirindeki sorunlar önemli bir rol oynuyor. Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar, Afrika’dan ithal edilen kahve çekirdeklerinin üretimini olumsuz etkiledi. Bu durum, dünya genelinde kahve fiyatlarını artırdı. Avrupa Birliği’nde uygulanan yeni düzenlemeler de Türkiye'deki kahve fiyatlarına ek bir yük getirecek.

Lavazza'nın başkanı Giuseppe Lavazza, küresel piyasalarda kahve fiyatlarında tarihi bir artış yaşandığını ve bu durumun kaçınılmaz olarak tüketiciye yansıyacağını belirtti. Lavazza, kahve çekirdeklerindeki maliyet artışlarının özellikle yüzde 30 ila 40 arasında zamları tetiklediğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN