Ünlüler sosyal medyadan isyan etti: Narin'imize nasıl kıydınız, nasıl?

Ünlüler sosyal medyadan isyan etti: Narin'imize nasıl kıydınız, nasıl?

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunmasının ardından ünlü isimler sosyal medya hesabından isyan etti.

Türkiye'nin ciğeri yanıyor. Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'dan acı haber geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından Narin'in cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ise Narin'in çuvalla dere kenarına atıldığını, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla doğal bi görüntü izlenimi vermeye çalışarak gizlendiğini belirtti.

Toplum vicdanını derinden yaralayan olaya sanat camiasından da tepkiler yükseldi. Ünlü isimler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ile isyan etti.

GÜLBEN ERGEN: NARİN'İMİZE NASIL KIYDINIZ?

Şarkıcı Gülben Ergen, "Yapan, göz yuman, görmezden gelen kim varsa öğrenmek istiyoruz… Neden kıydılar küçük kıza? Kim kıydı? Kimler biliyordu 19 gün saklandı? Narin’imize nasıl kıydınız nasıl? Ah gitti halay çekip, annenin eteklerine saklanıp, masum mahçup gülümseyen meleğimiz gitti!!!!"

BUSE VAROL: YAZIKLAR OLSUN

Buse Varol ise Narin Güran'ın fotoğrafını paylaşarak "Yazıklar olsun" notunu düştü.

buse-varol.jpg

EBRU GÜNDEŞ: YA ÖLMELİ CELLATLAR YA DA HİÇ DOĞMAMALI ÇOCUKLAR

Sanatçı Ebru Gündeşi ise Ernesto Che Guevara'nın "Aynı evrende yaşamamalı cellatlar ve çocuklar; ya ölmeli cellatlar ya da hiç doğmamalı çocuklar…" sözünü paylaştı.

DEMET AKALIN: İÇİM TİTRİYOR

Şarkıcı Demet Akalın ise sosyal medya hesabından yaptığım paylaşımda, "Allah belanızı versin!! Gitti gül yüzlü güzel kız. Korktu mu, acı çekti mi? İçim titriyor." dedi.

demet-akalin.jpg

ALİŞAN: KIYAMET KOPSUN DA HERKES VERSİN HESABINI

Şarkıcı Alişan sosyal medya hesabından olaya isyan ederek, "Ne kadar ömrüm kaldı bilmiyorum Allah bilir. Kıyametin ne zaman kopacağını da Allah'tan başka bilen yoktur. Ama bu kadar zalimin, bu kadar acımasızın, bu kadar vahşetin olduğu bu dünyada kopsun kıyamet Allah'ım. Kopsun da versin herkes hesabını... Narin ah Narin..." ifadelerini kullandı.

HADİSE: SANA KİM KIYDIYSA EN AĞIR CEZAYI ALACAK

Sanatçı Hadise Açıkgöz, "Ah Narin… Ne yaptılar sana… Günlerdir senden gelecek iyi bir haber bekliyorduk… Sana kim kıydıysa en ağır cezayı alacak!" dedi.

TAN TAŞÇI

Gazeteci Aygül Aydın'ın paylaşımını alıntılayan şarkıcı Tan Taşçı, "Narin’i ailesi, yakınları, konuyu kapatmaya çalışan ve ayrıntıları gizleyen herkes ile beraber diri diri gömün ki samimiyetinizi görelim!" ifadelerini kullandı.

CEYLAN ERTEM: TÜM SUÇLULAR AĞIR CEZALAR ALMADIKÇA SUSMAMALIYIZ

Şarkıcı Ceylan Ertem de sosyal medya hesabından isyan ederek, "Aile kutsal değildir. Kutsal olan iyiliktir, vicdandır, sevgidir. #çocukbedenimedokunma. Narin’ciğin bu berbat dünyada, kısacık ömründe yaşadıklarını umarım hiç bir çocuk yaşamasın. Bu bizim elimizde! Hesap sormayı bırakamayız! Tüm suçlular ağır cezalar almadıkça susmamalıyız!" dedi.

ZAFER ALGÖZ: SEBEP OLANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN

Oyuncu Zafer Algöz, "20 haneli köyde 20 gündür aranan 8 yaşındaki evladımızı bir çuval içinde buldular. Sebep olanların Allah belasını versin." ifadelerini kullandı.

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN: UMARIM GÖKLERDE ÇOK MUTLU OLURSUN

TV prodüktörü Armağan Çağlayan da, "Çok üzgün ve öfkeliyim… Melek kız, umarım göklerde çok çok mutlu olursun …." dedi.

YEŞİM SALKIM: NEDEN YAYIN YASAĞI VAR?

Yeşim Salkım ise "Daha 8 yaşında be ne istediniz küçük yavrudan daha ana kuzusu onlar . Allah belanızı versin topunuzun lan nasıl bir zamana denk geldik biz ?" paylaşımının ardından Bakan Yerlikaya'ya çağrıda bulunarak şunları söyledi:

"Lütfen sizden 2 kız annesi olarak rica ediyorum kimler yapmış açıklayın . Neden gizleniyor ve neden yayın yasağı var derken katil korunuyor ? @AliYerlikaya Artık çok yorulduk çocukların katledilmesinden!"

MAHSUN KIRMIZIGÜL: AH BE NARİN'İM ACIN CİĞERİMİZİ DAĞLADI

Yönetmen ve şarkıcı Mahsun Kırmzıgül de Narin'in fotoğrafını paylaşarak, "Çocuklara kıyılan kötü bir zamandayız. Ah be Narin'im, benim küçük meleğim. Acın ciğerimizi dağladı. Böylesine vicdansız, böylesine merhametsiz bir ortamda adalet işlemezse bunun devamı gelecek. Ülkemizde her gün yüzlerce çocuk kaçırılıyor. On binlerce aile perişan durumda. O ailelerin dünyası kararmış durumda." dedi.

EBRU POLAT: BU ÇOCUK GÖRMEMESİ GEREKEN BİR ŞEY Mİ GÖRDÜ?

Şarkı Ebru Polat Instagram hikayelerindeki farklı paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

"Eyvahlar olsun gitti masum bir çocuk daha. Sinirim bozuldu. Bu nedir ya! Nasıl bu kadar kötü olabilir insanın akrabası."

"Köye 3 km dere yatağında bulunmuş. E oralar günlerce arandı. Demekki birinin evinde sakladılar sonra çıkardılar attılar. Günlerdir üzülüyoruz bizler de açıklama bekliyoruz. Kim, neden yaptı bunu öğrenmek istiyoruz. Bu çocuk görmemesi gereken bir şey mi gördü?"

1.jpg

"Amcayı ziyarete gidiyor aile. Ertesi günde 19 gündür bulunamayan cansız beden bulunuyor. Çok ilginç... Yoksa görüşteyken amca yerini mi söyledi aileye. Neler oluyor biz de detayları öğrenmek istiyoruz. Bu çocuğu merak ediyoruz. Ve dikkatimi çekti sayın bakanımız ailesine başsağlığı dilemedi... Başımız sağolsun yazmış..."

ebru-polat-3.jpg

"Bütün aile buna kitlendik. Hepimizin canı sıkkın. Çok soru işaretleri var. Çok."

"Narin biraz önce Adli Tıp'a götürülmüş otopsi için. Ölüm şekli, nasıl olmuş çıkar ortaya ama üzerinde kimin DNA'sı var vs. eğer suda uzun süre kaldıysa delillerin pek bulunabileceğini düşünmüyorum. Ha eğer çuvalın içine su sızmadıysa o ayrı..."

2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN