Mahkeme karar verdi: Ünlü un fabrikası satışa çıkarıldı! Yeni sahibi kim olacak?

Mahkeme karar verdi: Ünlü un fabrikası satışa çıkarıldı! Yeni sahibi kim olacak?

Türkiye genelinde birçok firmanın borçları nedeniyle satışa çıkarıldığı gündemde en çok yer alan konuların başında geliyor. Konya'nın meşhur un fabrikası icradan satışa çıkarıldı. Satış değeri ise 364 milyon TL olarak belirtildi.

Türkiye genelinde birçok gayrimenkul için satış kararı çıkmaya devam ediyor. Borçlarını ödeyemeyen firmalar icra nedeniyle fabrikaları satışa çıkarıyor. Konya'da bir zamanlar meşhur olan un fabrikası 364 milyon TL bedel ile satışa çıkarıldı. Ankara Caddesi'nde yer alan dev un fabrikasının satış detayları Konya 13. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından paylaşıldı.

UN FABRİKASI SATIŞA ÇIKARILDI

Türkiye'nin dört bir yanından iflas ve satış haberleri gelmeye devam ediyor. Ekonomik kriz birçok firmanın sonu olurken bu kez Konya'da bulunan Gödeneli Akun Değirmencilik yetişemediği borçları nedeniyle fabrikayı satışa çıkar. Konya 13. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

Konya'daki meşhur un fabrikası icradan satışa çıkarıldı! Fiyatı 364 milyon lira

Horozluhan Mahallesi, Ankara Caddesi Dış Kapı No:157Selçuklu /KONYA adresinde öncesinde faaliyet gösteren Gödeneli Akun Değirmencilik ve Ticaret A.Ş.’nin uhdesinde bulunan ve un imalatında kullanılan makinalarının, çalışmasına engel teşkil edecek elektrik, elektronik, mekanik sorunu bulunmadığı, çalışır durumda ve hali hazırda üretimde faal olarak kullanılabilecek durumda olan, 2. El makinalar olduğu kabul edilerek değerleme yapılmıştır. Söz konusu makinaların monteli ve bakım yapılarak işletmeye alınabilecek durumda oldukları görülmüş olup, bu durum dikkate alınarak söz konusu makina ve ekipmanların ilgili sektörel firmalardan piyasa araştırması yapılmak ve yıpranma payları düşülmek suretiyle, 2. El Piyasa araştırması ve değerleme tekniği içinde kullanılan kabuller doğrultusunda, itiraz edilen Kıymet Takdir Raporu tarihi itibariyle kıymet takdirleri yapılmıştır. Tesiste yer alan makina ve ekipmanlar, bulundukları yerde montajlı ve üretime devam edecek durumda kıymet takdiri değerlendirmesi yapılmıştır. Montajlı adil piyasa değeri olarak ifade edilebilecek bu değer, tesisin güncel kullanım değeri olarak düşünülmüştür.

Konya'nın Tarihi Un Fabrikası İcradan Satışa Çıkarıldı

Konya İli, Selçuklu ilçesi, Musalla Bağları Mahallesi, 13 Cilt, 1241 Sayfa, 2772 ada, 22 parsel adı altında, 25.592,00 m² miktarında, Avlulu Kargir Büro ve Kargir Un Fabrikası ve Kargir Elektrik Santrali ve Kargir Kantar Binası ve Kargir Bekçi Binası ve Kargir 11 Adet Depo ve Kerpiç 2 Depo vasfıyla, TAM hissesinin borçluİ adına kayıtlı taşınmazın, Kıymet Takdir Raporu tarihi itibariyle toplam değerinin;

1- ELEKTRİK CİHAZ VE EKİPMAN BEDELİ: 11.083.961,82

2 -MAKİNA CİHAZ VE EKİPMAN BEDELİ: 66.569.200,00

3 -ARSA BEDELİ: 241.259.622,80

4 -YAPILAR BEDELİ: 45.593.137,45

GENEL TOPLAM: 364.505.922,07 olabileceği kanaatine varılmıştır.

Adresi: Horozluhan Mah. Ankara Caddesi Dış Kapı No: 154 Selçuklu / KONYA

Yüzölçümü: 25.592 m2

Kıymeti: 364.505.922,07 TL

KDV Oranı: %20

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN