Yurt dışına açılma planı yapıyordu, tekstil devi kötü haberi verdi! Ünlü firma 2 mağazasını da kapatıyor

Yurt dışına açılma planı yapıyordu, tekstil devi kötü haberi verdi! Ünlü firma 2 mağazasını da kapatıyor

Ekonomik krizin etkileri hem dünyada hem Türkiye’de kendisini gösterirken bir firmadan daha iflas haberi geldi. Yurt dışına açılma planları olan söz konusu şirket kapatıldığı haberleri ile sektöre bomba gibi düştü. İşte detaylar…

Küresel ekonomik dalgalanmaların etkisi, Türkiye'nin önde gelen markalarından birini daha vurdu. Granz Moda, alacaklarına karşılık konkordato ilan ederek zor günler geçirdiğini duyurdu. İstanbul'un Fatih semtinde iki büyük mağazası bulunan marka, yurt dışında açılmayı hedeflediği büyük şehirlerdeki planlarını ertelemek zorunda kalacak.

yeni-proje-35-002.jpg

KONCORDATO TALEBİ KABUL EDİLDİ

Konkordato takip platformu aracılığıyla edinilen bilgilere göre, Granz Tekstil Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yaptığı konkordato talebi, mahkeme tarafından kabul edildi. Bu durum, markanın yönetiminde kayyım atanmasına yol açacak. Yüksek alacakların karşılanabilmesi için gerekli adımlar atılacakken, Granz Moda'nın mevcut ekonomik durumu sektördeki diğer firmalar için de endişe verici bir tablo sunuyor.

yeni-proje-34-002.jpg

MAĞAZALAR KAPANDI, GELECEK BELİRSİZ

İstanbul Fatih’teki iki mağazası kapatılan Granz Moda'nın, New York ve Roma gibi önemli şehirlerde mağaza açma hayalleri şimdi belirsiz bir geleceğe doğru kayıyor. Bu gelişme, markanın sadık müşteri kitlesi arasında üzüntüyle karşılandı. İflas süreci, konkordato sürecinin sonuçlanmasına bağlı olarak şekillenecek ve bu süre zarfında, çalışanların ve tedarikçilerin hakları da belirsizliğini koruyacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN