Destici yeni vergileri böyle savundu: 750 lirayı vermeyen DEMlidir, Ermeni’dir, Yunan’dır

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti’nin 100 bin TL üzeri kredi kartı limitine sahip vatandaşlardan 750 TL alınmasını öngören kanun teklifini eleştirenleri, "Bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan’ı, Batı’yı, Ermenistan’ı savunurlar" diyerek eleştirdi.

AK Parti’nin hazırladığı "Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu. 12 maddeden oluşan bu teklif, özellikle Savunma Sanayi Destekleme Fonu’nun gelirlerini artırmayı hedefliyor. Ancak teklifin en dikkat çeken maddesi, limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 TL ek ücret alınmasını öngören düzenleme oldu. Bu madde, kamuoyunda geniş tartışmalara yol açtı.

DESTİCİ: 750 LİRA VERMEK ÇOK MU?

Cumhur İttifakı'nın destekçisi Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, teklifin gündeme gelmesinin ardından yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Destici, eleştirilere karşı savunmaya geçerek, kredi kartı ücretinin savunma sanayiine destek anlamına geldiğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan devlete 750 lira savunma sanayiine destek verecek. Ver kardeşim. Vermezsen sonun Suriye gibi olur, Irak gibi olur, Filistin gibi olur. Mehmetçik canını veriyor, polis kanını veriyor, güvenlik korucusu ailesini veriyor, sen 750 lira vermişsin çok mu?"

Destici’nin bu ifadeleri, kamuoyunda çeşitli tartışmalara neden olurken, muhalefeti hedef alan söylemleri de dikkat çekti.

'BUNLAR YUNANİSTAN’I SAVUNUR, BATI’YI, ERMENİSTAN’I SAVUNUR'

Destici, muhalefeti provokatif bir dille eleştirerek, Türkiye’nin savunma sanayiine destekten kaçınan kesimleri ağır ifadelerle suçladı. “Bunlar milliyetçileri değil, DEM’lileri savunuyorlar” diyerek eleştirilerine devam eden Destici, şu sözleri sarf etti:

"Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde bunlar Yunanistan’ı savunur. Batı’yı, Ermenistan’ı savunurlar. Hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni savunmazlar."

'DEVLETİN ONLARIN PARASINA İHTİYACI YOK'

Destici, eleştirilerini laiklik ve Atatürkçülük kavramlarına da taşıyarak, “Atatürkçülük ve laiklik adı altında devlet, vatan ve din düşmanlığı yapıyorlar” dedi. Önerilen 750 TL'lik ücretin bazı kesimlerce ödenmemesi durumunda, bu açığı memleketin milliyetçi insanlarının karşılayacağını söyleyen Destici, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Onların vermediği 750 lirayı biz veririz. Bu millet verir. Devletin, onların parasına ihtiyacı yok. Gitsinler o parayla büyük bir rakı alsınlar, demlenmeye devam etsinler."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN