Psikolojisi bozulan doktora değil buraya koşacak! Türkiye'nin ilk terapi ormanı... Yüzü asık giren pamuk olup çıkıyor

Psikolojisi bozulan doktora değil buraya koşacak! Türkiye'nin ilk terapi ormanı... Yüzü asık giren pamuk olup çıkıyor

İzmir'in Balçova ilçesinde, doğanın iyileştirici gücüyle tanışın! Balçova Terapi Ormanı, stresle dolu hayata nefes aldırıyor. İşte ruhunuza iyi gelecek olan o muazzam yer…

İzmir’in Balçova ilçesinde, doğayı insanlarla buluşturmak ve stresle başa çıkmak için kurulan Balçova Terapi Ormanı, Türkiye’nin ilk “terapi ormanı” olma özelliği taşıyor. Kent merkezine yalnızca 13 kilometre uzaklıkta yer alan bu muhteşem doğal alan, sakin bir nefes arayanlar için adeta bir cennet.

yeni-proje-34-004.jpg

DOĞANIN İYİLEŞTİREN GÜCÜ

Balçova Terapi Ormanı, özellikle yoğun yaşam tempolarından bunalanlar için bir kaçış noktası oluşturuyor. Doğanın sunduğu huzur, buraya adım atanların ruhsal sağlığına olumlu katkılarda bulunuyor. Araştırmalar, ormanların insan psikolojisi üzerindeki olumlu etkilerini ortaya koyuyor; bu nedenle Balçova Ormanı, psikolojik rahatlama arayanların adresi haline geldi.

yeni-proje-37-001.jpg

ZENGİN BİTKİ ÖRTÜSÜ VE YÜRÜYÜŞ YOLLARI

Ormanın zirvesi, deniz seviyesinden 369 metre yükseklikte bulunuyor ve zengin bitki örtüsüyle çevrili. Çeşitli yürüyüş yolları, ziyaretçilerin doğa ile iç içe olmasını sağlarken, aynı zamanda fiziksel aktivite imkanı sunuyor. Bu yürüyüş parkurları, hem günlük yürüyüş yapmak isteyenler hem de doğa yürüyüşü tutkunları için ideal.

yeni-proje-35-004.jpg

EŞSİZ MANZARA VE BARAJ GÖLÜ

Ziyaretçilere muhteşem bir şehir manzarası sunan ormanın içerisinde yer alan baraj gölü, dinlenmek ve doğanın tadını çıkarmak için mükemmel bir alan oluşturuyor. Doğanın sesleri eşliğinde yapılan yürüyüşler, stresinizi unutturacak.

yeni-proje-36-003.jpg

DİKENLİ KELERLERİYLE DOĞAL YAŞAM

Bölgenin doğal yaşamı, dikenli kelerlerin varlığıyla zenginleşiyor. Bu tür, bölgedeki ekosistem dengesinin korunmasına katkıda bulunuyor. Balçova Terapi Ormanı, sadece doğaseverler için değil, aynı zamanda doğanın korunmasına önem verenler için de bir buluşma noktası.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN