Sadece kurdele kesmemişler: Burger King faturada

Sadece kurdele kesmemişler: Burger King faturada

‘İsrail destekçisi’ denilerek boykot edilmesi istenen Burger King’in Rize’deki şube açılışına AK Partililerin tam kadro katılımı tepki çekerken Rize Belediyesi’nin de su faturalarına aynı şirketin reklamını koyduğu ortaya çıktı. ‘Kahrolsun İsrail’ sloganı atan bir vatandaşın dövüldüğü kurdele kesme töreninin ardından gündeme gelen skandal için Belediye ‘İş birliği bitti’ açıklaması yaptı.

MERVE ŞİŞMAN

Gazze’de katliam yürüten İsrail’le destek verdiği belirtilerek boykot edilmesi istenen Burger King’in Rize şubesinin açılışına AK Partililerin katılması rahatsızlık yarattı. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Usta “İnsan durduğu tabelanın altına bakar” dedi. Dualarla yapılan açılışa tepkiler sürerken bu kez AK Partili Rize Belediyesi’nin su faturalarında Burger King’in reklamı olduğu ortaya çıktı. Skandal kamuoyunda infial yaratınca belediye, işbirliğinin bitirildiğini duyurdu.

MİLLETE BOYKOT ÇAĞRISI YAPARKEN TİCARİ İŞBİRLİĞİNE GİRMİŞLER

Açıklamada ‘Filistin’e saldırılar vicdanlarda yara açtı. Biz de bu sorumlulukla reklam işbirliğini sonlandırdık’ denildi. Ancak sözleşmenin hangi tarihte iptal edildiğinin belirtilmemesi soru işareti oluşturdu. Konuyla ilgili KARAR’ın sorularına ise belediyeden “Bilgimiz yok” cevabı verildi. Millete boykot çağrısı yapılırken meydana gelen rahatsız edici tablo ‘Burger’le ilişkiler kurdele kesmenin ötesinde mi?’ sorusuna yol açtı. Gazze duyarlılığının söylemde kaldığı eleştirileri yöneltildi.

kapak-jpg.jpg

ELEKTRİK FATURASINDA BURGER KİNG REKLAMI

Rize’de ‘İsrail destekçisi’ denilerek boykot edilen Burger King şubesinin açılışına AK Partili isimlerin yoğun katılım göstermesi ve bir akademisyenin darbedilmesiyle başlayan tartışma yeni boyut kazandı. Rize Belediyesi’nin su faturalarına şirketin reklamını koyduğu ortaya çıktı.

whatsapp-image-2024-10-13-at-23-50-54.jpeg

Geçen hafta Rize’de ABD’nin ünlü hamburger zinciri Burger King’in yeni şubesi dualarla açıldı. İsrail’e destek verdiği gerekçesiyle boykot edilen şirketin açılışı için düzenlenen törende AK Partili belediye başkanları ve yerel yöneticiler boy gösterdi. Açılıştan bir saat önce şubenin önüne gelen Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam “Kahrolsun İsrail” sloganı atınca çok sayıda kişinin saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinde darp izi bulunan Sağlam, rapor alıp saldırganlardan şikayetçi oldu. Açılışa katılan İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, KARAR’a “İşletmenin sahibi, okul arkadaşım. Davete icabet ettik. Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım. Açılışta 10 dakika bile durmadım. Darp olayından haberim yok” dedi.

whatsapp-image-2024-10-13-at-23-50-55-1.jpeg

TARTIŞMA ALEVLENDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Usta “İnsan durduğu tabelanın altına bakar” siteminde bulundu. AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, Mevlana ve Mehmet Akif Ersoy’dan alıntılılarla eleştirilere tepki göstererek “Bütün arkadaşlarımızın arkasındayız” cevabını verdi. Katmer’in sözlerine iktidara yakın bazı gazetecilerle partililer tepki göstererek sorumluların görevden alınmasını istedi. Bunun üzerine Yılmaz Katmer, geri adım atarak “Arkadaşlarımızın açılışa katılmaları hataydı” düzeltmesi geçti. Tüm bunlar yaşanırken AK Partili Rahmi Metin’in başkanlığındaki belediyenin su faturalarına Burger King reklamı aldığı ortaya çıktı.

FATURALAR TOPLATILMIŞ

Özellikle sosyal medyada infiale yol açan olayın ardından Rize Belediyesi’nden 1 hafta sonra açıklama yapıldı. Açıklamada reklamın geçmiş yıllarda alındığı savunularak “Son bir yıl içinde İsrail’in Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği saldırılar, toplumsal vicdanımızda derin yaralar açmıştır. Biz de bu sorumlulukla ilgili firmanın belediyemizin su faturalarındaki reklam iş birliğini sonlandırmıştır. İlgili alanlarda Rize Belediyesi bünyesinde üretilen Çaydalı Mangal Kömürü’nü kullanmaya başlamış bulunmaktayız” ifadeleri kullanıldı. Ancak geç gelen izahat “Skandal patlayınca apar topar adım atmışlar” dedirtti; “Açılışta dua yetmemiş bir de reklamını yapmışlar” tepkileri yükseldi. Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, sosyal medya hesabından belediye başkanına seslenerek “Yazıklar ötesi bir durum söz konusu. Hangi tarihte o sözleşme iptal edildi?” diye sordu. Rize Fatura Ödeme Merkezi’nde çalışan, ismini vermek istemeyen bir vatandaş konuya ilişkin KARAR’a şunları anlattı: “İki ay önce fatura ruloları bittiği için yeni baskı çıkarmak zorunda kaldılar. Burger King ile daha önce anlaşma yapılmış. Bu durumdan herkes rahatsızdı. İnsanlar genelde faturalarını elektronik ortamda ödediği için bu rezalet, bu zamana kadar görünür değildi. Hem Gazze’yi destekliyoruz hem de Burger King reklamını basıyoruz. Bu durumu gizlemek için faturalar toplatıldı.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN